Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο «Λεό» έγινε ηγέτης!


Ο Λεονάρντο συνεχίζει τις "υψηλές πτήσεις" την φετινή αγωνιστική περίοδο και έχει μεταμορφωθεί σε έναν εκ των ηγετών της φετινής ΑΕΚ.
Με δυο δικά του γκολ, ο Βραζιλιάνος πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στο νικηφόρο 2-1 με το Λεβαδειακό στο "παγωμένο" ΟΑΚΑ και χάρισε τρεις ακόμη πόντους στην "Ένωση", που παραμένει στα υψηλά κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα.
Μείωσε στις καθυστερήσεις η ομάδα της Βοιωτίας, αλλά μέχρι εκεί, αφού δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΚ και το οποίο κέρδισε ο Κάρλος.

O αγώνας:
Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήρε τα ηνία και με κατοχή που έφτασε μέχρι και το 73%, πίεζε για το γκολ.
Παρ' όλα αυτά, οι φάσεις ήταν ελάχιστες, όλες από την μεριά των "κιτρινόμαυρων", με τους παίκτες του Παράσχου να είναι άριστα διαβασμένοι στο αμυντικό κομμάτι.
Το πρώτο 20λεπτο είχε καλό ρυθμό, αλλά στη συνέχεια, έπεσε. Στο τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι κέρδισαν το (αμφισβητούμενο) πέναλτι με τον Χοσέ Κάρλος, ευστόχησαν με τον Λεονάρντο από τα 11 βήματα και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα τόσο αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό.

Ο Λεονάρντο καθάρισε το ματς
Στην επανάληψη, η εικόνα δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να ελέγχει το ρυθμό και τον Λεβαδειακό να μην μπορεί να γίνει απειλητικός στην επίθεση.
Νωρίς στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 51', ο Λεονάρντο έκανε το 2-0 και "κλείδωσε" το ματς για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου.

Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη στο διάστημα 59' - 65' που έχασε με αναγκαστικές αλλαγές τα δύο αμυντικά της χαφ Μάκο και Καφέ, όμως η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια.
Στις καθυστερήσεις, ο Λεβαδειακός μείωσε το σκορ με τον Βασιλείου έπειτα από τραγικό λάθος του Μανωλά, αλλά ήταν αργά για να αλλάξει κάτι.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Μάκος (Μάκος 59'), Βάργκας, Χοσέ Κάρλος, Καφές (Μπέλεκ 69'), Λεονάρντο (Σιαλμάς 79'), Λυμπερόπουλος.
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Κουτσόπουλος (Ζουρούδης 73'), Λισγάρας, Βασιλείου, Τομάς, Μαχαίρας, Βιάνα, Μελισσάς, Σάντσες (Φαβάλι 46'), Κόρμπος, Γκρμπιτς (Κοιλιάρας 46').