Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου

Ψήφο εμπιστοσύνης, με 255 υπέρ και 38 κατά, έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Λουκά παπαδήμο, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης.

Καταψήφισαν ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή.

Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ψήφο εμπιστοσύνςη έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία. 

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε επίσης η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης.Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ήταν απών, όπως και τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι έστειλαν επιστολή, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι δεν θα καταμετρηθούν.

Η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα με την δευτερολογία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Πηγή "in.gr"