Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη, οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση και μόλις ολοκληρωθεί θα πραγματοποιηθεί η πορεία.

Από τη Δευτέρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, ενώ περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.

Με εντολή της αστυνομίας θα κλείνουν σταδιακά σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας. Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο», στη 1 ο σταθμός «Σύνταγμα» και στις 3 το μεσημέρι οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.

Λόγω των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης, διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την πλ. Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πέμπτη κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη

Κλειστό για τους οδηγούς θα είναι από τις 2:30 το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των μέτρων που λαμβάνει η Τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου.

Διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει στους δρόμους Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί.

Η κίνηση των αστικών λεωφορείων στους παραπάνω δρόμους θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης η Τροχαία απαγορεύει τη στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τη διευκόλυνση των πορειών. Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ η Τροχαία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα από τους δρόμους αυτοκίνητα που έχουν σημανθεί.

Πηγή "in.gr"