Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Διέλυσε την ΚΚ Ζάγκρεμπ ο Παναθηναϊκός (94-76)

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας τον Μάικ Μπατίστ σε πολύ καλή μέρα, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της ΚΚ Ζάγκρεμπ στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 94-76.


Ο Αμερικανός σέντερ της ελληνικής ομάδας σταμάτησε στους 18 πόντους όντας πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Ντέιβιντ Λόγκαν (13 πόντους), Ρομέιν Σάτο (12 πόντους) και Νικ Καλάθης (13 πόντους). Από την άλλη ξεχώρισαν οιΜουλαομέροβιτς και Σίμον με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Παναθηναϊκόπου δεν είχε συνέλθει πλήρως από την ήττα στην Καβάλα για το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών και τα κατάφεραν. Οι «πράσινοι» δεν ήταν καθόλου καλοί στον αμυντικό τομέα, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προσπαθεί να βρει λύσεις. Ο Μάικ Μπατίστ ήταν πάντως σε καλή μέρα και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 24-22. Στη συνέχεια όμως η ομάδα της Κροατίας αντέδρασε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Οι Φορντκαι Μέι ηγήθηκαν επιθετικά των φιλοξενουμένων οι οποίοι κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μισό του αγώνα προηγούμενοι στο σκορ με 49-48.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον ρυθμό του πιέζοντας κυρίως τους αντίπαλους πλέι μέικερ. Οι Μουλαομέροβιτς και Φορντ έκαναν κάποια λάθη με αποτέλεσμα οι γκαρντ των «πρασίνων» να βρουν την ευκαιρία να πετύχουν κάποια εύκολα καλάθια και οι γηπεδούχοι να πάρουν μία διαφορά 9 πόντων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (71-62). Η διαφορά συνεχώς ανέβαινε στη συνέχεια με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάει μία σχετικά εύκολη νίκη (όπως εξελίχτηκε) με 94-76 απέναντι στην ΚΚ Ζάγκρεμπ.
Τα δεκάλεπτα: 24-22, 48-49,71-62, 94-76.