Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δεύτερος γύρος έντασης στην πορεία για τη δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου

Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στη δεύτερη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν προς την Ομόνοια από την Πανεπιστημίου και το κέντρο έχει κλείσει για τα αυτοκίνητα. Από το μεσημέρι παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» ενώ κλειστοί για την κυκλοφορία ήταν και οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.

Νωρίς το βράδυ, ένταση σημειώθηκε μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με πετροπόλεμο και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμειες -οι οποίες απάντησαν ρίχνοντας δακρυγόνα. 

Η ένταση μεταφέρθηκε στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Βουλή, με μολότωφ στα «λουλουδάδικα» της Β.Σοφίας -όπου βρίσκεται ο γνωστός φράχτης- πριν η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, για να απωθήσει τους διαδηλωτές στο κάτω μέρος της πλατείας και την Πανεπιστημίου. 

Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το Σύνταγμα, ενώ σποραδικές εστίες έντασης καταγράφηκαν στην περιοχή προς την Ομόνοια.

Στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες άτομα ενώ πολυπληθείς ήταν οι πορείες και σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.  Τη συγκέντρωση στην Αθήνα διοργανώνουν αριστερές οργανώσεις και κόμματα, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη μαθητική συγκέντρωση στην Αθήνα νωρίτερα είχαν σημειωθεί μικρής έκτασης επεισόδια από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, απαντώντας στις ρίψεις μολότοφ, στις πέτρες και τα νεράτζια.

Η αστυνομία προχώρησε σε εννιά συλλήψεις και έξι προσαγωγές. Συνολικά 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Πηγή "in.gr"