Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Επέστρεψε και ανάσανε!

Με «ήρωες» τον σκόρερ Εντζεγκουέλε και τον Μπλάζιτς που έκανε την επέμβαση της χρονιάς, ο Παναιτωλικός γύρισε στις νίκες (1-0 τον ΟΦΗ) και πήρε βαθμολογική ανάσα! 



Με Θεοδωρίδη ο Παναιτωλικός

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-3-3. Στην εστία έκατσε ο Μπλάζιτς, δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Κουτρομάνος, αριστερά ο Άντι, ενώ οι Ντολεζάι και Ετζεγκέλε στο κέντρο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Μητρόπουλος και Μουμίν σε ρόλο αμυντικών μέσων, στα δεξιά ο Καμαρά και στα αριστερά ο Μπουμάλ. Μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός ήταν ο Χαριστέας και πίσω του έπαιξε ο Θεοδωρίδης.

Σε... ειδική αποστολή ο Κάλαϊτζιτς

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε την ομάδα του χωρίς τον Παπουλή, ο οποίος τελικά έμεινε εκτός αποστολής, επιφυλάσσοντας ειδικό ρόλο για τον Κάλαϊτζιτς, ο οποίος αγωνίστηκε μπροστά από τα δύο στόπερ σε αμυντικό ρόλο. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Κάρολ, στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Γαλανόπουλος, στο αριστερό ο Μπουλούτ, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ταυλαρίδης και Γεωργίου. Στην μεσαία γραμμή μπροστά από τον Κάλαϊτζιτς ήταν οι Μπόντορ και Σουμπίνιο, μοναδικός προωθημένος ο Μάντζιος, ο οποίος είχε για στηρίγματα τους Λόπεθ από δεξιά και Σίσιτς από αριστερά.
Καλύτερα ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός τις ευκαιρίες
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Τεννέ άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι μετά το 15', λίγο νωρίτερα είχαν χάσει καλή ευκαιρία με το πλασέ του Άντι να είναι αδύναμο και τον Κάρολ να μαζεύει εύκολα, ενώ ανέβασαν την απόδοσή τους μετά 20' και κέρδισαν το κέντρο. Στο 23' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ντολεζάι εκτέλεσε απευθείας ένα μακρινό φάουλ, ο Κάρολ βρήκε την μπάλα, εκείνη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του και στη συνέχεια ο Καμαρά από την μικρή περιοχή την έστειλε άουτ!

Οι φιλοξενούμενοι μέχρι εκείντο το σημείο έπαιζαν μόνο με τον Σίσιτς από τα αριστερά, ενώ Καμαρά και Μπουμάλ άλλαζαν συνεχώς πλευρές, χωρίς να προκαλούν πολλά προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς... Κάποια μακρινά σουτ και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη δεν ανησύχησαν τον Κάρολ, ενώ το ίδιο συνέβη και από την άλλη πλευρά με τον Σουμπίνιο. Οι Αγρινιώτες μέχρι εκείνο το σημείο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή του ΟΦΗ και έβγαζαν τη μία σέντρα μετά την άλλη χωρίς αποτέλεσμα...

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Τεννέ πίεσαν πολύ για το γκολ και έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Χαριστέα. Στην πρώτη φάση ο επιθετικός του Παναιτωλικού δεν έπιασε καλά το πλασέ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα έφυγε απελπιστικά, ενώ στην δεύτερη με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω στον Κάρολ! Η τελευταία ευκαιρία ήταν για τον ΟΦΗ, με τον Ντολεζάι να διώχνει σε κόρνερ μετά το πλασέ στην κίνηση του Μάντζιου στο 45'.

Λύτρωση με Ετζεγκέλε!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ και στο 50' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και να σκοράρουν στο Αγρίνιο μετά τον περασμένο Οκτώβριο! Ο Καμαρά έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Ετζεγκέλε έπιασε δυνατή κεφαλιά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κάρολ για το 1-0! Αμέσως μετά το γκολ οι Κρητικοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και για τα επόμενα 10' πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση!

Τον... κράτησε ο Μπλάζιτς!
Ο Μπόντορ στο 54' μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Μπλάζιτς απέκρουσε δύσκολα, όμως δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα. Ο Μάντζιος είχε ένα σουτ στο 57', η κατοχή της μπάλας είχε πλέον αλλάξει και ήταν υπέρ του ΟΦΗ, όμως οι παίκτες του Αναστόπουλου δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπλάζιτς έκανε μία από τις αποκρούσεις της χρονιάς στο 75', για να κρατήσει το μηδέν! Ο Σίσιτς έδωσε την ασίστ με το κεφάλι στον Μάντζιο, όμως ο επιθετικός του ΟΦΗ δεν μπόρεσε εξ’ επαφής να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού! Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος για να φτάσουν οι γηπεδούχοι σε μία πολύ σημαντική νίκη.
Man of the Match: Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον άνθρωπο που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Ετζεγκέλε σκόραρε με δυνατή κεφαλιά στο 50' και έδωσε την πολύ σημαντική νίκη στον Παναιτωλικό.

Στο ύψος του: Ο Μπλάζιτς έκανε σίγουρα μία από τις αποκρούσεις της χρονιάς απέναντι στον Μάντζιο και κράτησε το μηδέν για την εστία του, δίνοντας τη νίκη στον Παναιτωλικό! Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν σταθερός σε όλο το παιχνίδι και οι συμπαίκτες του του οφείλουν πολλά.
Αδύναμος κρίκος: Ο Βαγγέλης Μάντζιος δεν έκανε άσχημη εμφάνιση, ήταν μέσα στις φάσεις, όμως η ευκαιρία που έχασε στέρησε τουλάχιστον τον βαθμό από την ομάδα του. Ένας επιθετικός θα πρέπει να σκοράρει από την θέση που βρέθηκε...

Η γκάφα: Το πρόβλημα που έχει ο Καμαρά στα τελειώματα είναι γνωστό σε όλους. Είναι, όμως, ανεπίτρεπτο για έναν επιθετικό της κλάσης του να χάνει ευκαιρίες, όπως αυτήν του πρώτου ημιχρόνου, όταν με τον Κάρολ εξουδετερωμένο κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ από την μικρή περιοχή...

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο παιχνίδι και στην μοναδική φάση που υπάρχουν διαμαρτυρίες φαίνεται να πήρε την σωστή απόφαση, καθώς όντως η μπάλα βρίσκει στα χέρια του αμυντικού του Παναιτωλικού μετά την κεφαλιά του Μάντζιου, όμως είναι από πολύ κοντινή απόσταση και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός επέστρεψε μετά από καιρό στις νίκες και στα γκολ και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη. Οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, θα μπορούσαν να είχαν πάρει νωρίτερα το προβάδισμα, όμως μετά το γκολ που πέτυχαν κατέρρευσαν, κάτι που δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στον Μπάμπη Τεννέ ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο ΟΦΗ ενώ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, έπρεπε να δεχθεί το γκολ για να... ξυπνήσει, κάτι που αποδείχθηκε ότι έγινε αργά. Οι παίκτες του Αναστόπουλου πίεσαν για την ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν την ήττα. Η εμφάνισή τους πάντως μετά το γκολ αφήνει αρκετές υποσχέσεις.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Ετζενγκέλε, Ντολεζάι, Άντι (81' Παλαιολόγος), Μητρόπουλος, Μουμίν (60' Κούσας), Μπουμάλ (46' Καραμαλίκης), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Χαριστέας.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπόντορ (69' Βερόν), Μπουλούτ, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς (83' Ουκάρ), Σίσιτς, Χόρχε Λόπεθ (56' Καμπάνταης), Σουμπίνιο, Μάντζιος.