Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τσιώλης - Αρης... σημειώσατε 1!


Σάκης Τσιώλης και Αρης βρέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά μετά το μεταξύ τους «διαζύγιο» πριν από 41 ημέρες, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να είναι αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.
Με γκολ του Ουσέρο στο 31' οι Αρκάδες κέρδισαν τους Θεσσαλονικείς με 1-0, πέτυχαν την 3η σερί νίκη τους (σ.σ. όλες εντός έδρας), και παρέμειναν αήττητοι μέσα στο «σπίτι» τους.
Ο Αρης δεν μπόρεσε να συνεχίσει νικηφόρα μετά τη μεγάλη εμφάνιση επί του Παναθηναϊκού και γνώρισε την 5η φετινή του ήττα. Μάλιστα ο Αστέρας, πέρασε τους «κίτρινους» στην βαθμολογία, έχοντας πλέον 12 βαθμούς και εκείνοι 10.
Τελικά ο Μίχαλ Πρόμπιερζ προτίμησε να αφήσει εκτός τον Γιάκομπ, παρατάσσοντας τον Αρη με μοναδικό προωθημένο τον Τσέζαρεκ και τον Σολτάνι λίγο πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο. Από την πλευρά του και ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε σχήμα με έναν σέντερ φορ και συγκεκριμένα τον Περόνε.
Πάντως ήταν εμφανές ότι ο Καρδιτσιώτης τεχνικός γνώριζε... απ' έξω και ανακατωτά τα συν και τα πλην της πρώην ομάδας του και εν πολλοίς η νίκη του Αστέρα οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο «κλείδωσε» τα ατού των «κίτρινων».
Το πρώτο μέρος είχε στο μεγαλύτερο μέρος του καλό ρυθμό, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιζαν με αρκετή διάθεση και εμφανή στόχο το γκολ. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι οι πολύ μεγάλες φάσεις έλειπαν μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Αρης με τους Σολτάνι (σ.σ. άλλαζε συνεχώς πλευρές) και τους Ουμπίντεζ να είναι αρκετά ορεξάτοι, πήρε τα ηνία του ματς στο ξεκίνημα, προσπαθώντας να γίνει απειλητικός με σέντρες και κερδίζοντας αρκετά κόρνερ.

Οι «κίτρινοι» έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 6' με ένα σουτ του Τσέζαρεκ μέσα στην περιοχή, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στο 14' με διπλή ευκαιρία των Μάρτινς και Ουσέρο. Μετά το 15' ο Αστέρας ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει με περισσότερες αξιώσεις μπροστά.
Παρότι η ανάπτυξη των γηπεδούχων δεν γινόταν και με τον πιο ορθολογικό τρόπο (σ.σ. ο Περόνε ήταν αποκομμένος), οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που κατάφερα να ανοίξουν το σκορ και συγκεκριμένα στο 31' με κεφαλιά-ψαράκι του Ουσέρο από ωραία σέντρα του Μπρέσκα.

Στο υπόλοιπο ως το ημίχρονο ο Αστέρας είχε καλύτερη εικόνα, βρίσκοντας κάποια κενά στην άμυνα του Αρη, ο οποίος πάντως θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αμέσως μετά τη σέντρα από το γκολ των γηπεδούχων στην διπλή ευκαιρία που είχε με τους Ούμπιντες και Σανκαρέ.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Πρόμπιερζ γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2, βάζοντας τους Γιάκομπ και Νέτο (αντί των Γιαννιώτα και Παπαστεριανού), ενώ λίγο αργότερα ο Πολωνός αναγκάστηκε να ολοκληρώσει πρόωρα τις αλλαγές του, καθώς στο 56' ο Λαζαρίδης πέρασε στη θέση του τραυματία Σανκαρέ (σ.σ. τραυματίστηκε μόνος του σε προσπάθεια για τάκλιν).

Βεβαίως στο διάστημα που ο Σενεγαλέζος προσπαθούσε να εξαντλήσει τις πιθανότητες ώστε να συνεχίσει στο ματς (και ουσιαστικά ήταν ωσεί παρών), ο Αστέρας λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα, του όταν στο 52' ο Μπρέσκα έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ.
Μάλιστα, ο Αρης, παρά τις αλλαγές δεν κατάφερε να γίνει σχεδόν καθόλου απειλητικός, λόγω της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων, αλλά και της δικής του πολύ κακής ανάπτυξης. Ουσιαστικά αν εξαιρέσουμε μια ωραία γυριστή κεφαλιά του Φατί στο 58΄ (σ.σ. ο Χακόμπο απέκρουσε εντυπωσιακά), οι «κίτρινοι» δεν δημιούργησαν άλλη κλασική ευκαιρία.

Ο Αστέρας διατηρούσε με άνεση το 1-0 και μάλιστα ήταν εκείνος που είχε καλύτερη εικόνα και που απειλούσε πιο πολύ, έχοντας και δύο πολύ καλές φάσεις για το 2-0. Η πρώτη στο 65' με δημιουργό τον Μπρέσκα και εκτελεστή τον Αρσενίεβιτς που δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Και η αλλη στις καθυστερήσεις με ένα τετ α τετ του Περόνε το οποίο έδιωξε ο Βελλίδης.

Να σημειωθεί ότι στο 56' σωστά ακυρώθηκε γκολ του Αστέρα ως οφσάιντ (σ.σ. ο Χουανίτο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αρσενίεβιτς που σκόραρε ήταν αντικανονική θέση), ενώ στο 7' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα σπρώξιμο του Παπαστεριανού στον Μάρτινς μέσα στην περιοχή, ζητώντας πέναλτι.
ΣΚΟΡΕΡ: 31' Ουσέρο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 71' Αρσενίεβιτς, 74' Φορμίκα, 95΄Χακόμπο-49' Γιάκομπ, 86' Σολτάνι, 95' Τσέζαρεκ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Κωστούλας, Πιπίνης, Μπρέσκα (81' Αλβάρεζ), Χουανίτο, Μαρτινς (46' Αρσενίεβιτς), Χούλι (67' Φορμίκα), Ουσέρο και Περόνε.
ΑΡΗΣ (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Παπαστεριανός (46' Νέτο), Μίσελ, Σανκαρέ (56' Λαζαρίδης), Ντίκο, Τόχα, Ουμπίντες, Φατί, Γιαννιώτας (46' Γιάκομπ), Σολτάνι και Τσέζαρεκ.
* Περίπου 1.500 θεατές παρακούθησαν το ματς, ανάμεσά τους και 300 οπαδοί του Αρη, που, δημιούργησαν μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα για την ομάδα τους.