Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μάρκο-γκολ στην Κέρκυρα!


Ένας Μάρκο Πάντελιτς χάρμα ιδέσθαι οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια άνετη όσο και εκκωφαντική νίκη με 0-4 επί της Κέρκυρας στο νησί των Φαιάκων για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.
Ο Σέρβος φορ σημείωσε καρέ τερμάτων, έφτασε τα οκτώ για φέτος σε... επτά αγώνες και έπιασε τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Εκπληκτική εμφάνιση από τον 32χρονο "εκτελεστή", ο οποίος διάγει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, αρπάζοντας την ευκαιρία που του έχει δώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τα μαλλιά.
Πέναλτι έχασαν οι Πειραιώτες με τον Κέβιν Μιραλάς, σπουδαίες επεμβάσεις από τον Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιστρέψουν στο ματς.

O αγώνας
Με ενδεκάδα ανάγκης παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Για πρώτη φορά ξεκίνησε ο Παπάζογλου δίπλα στον Μαρκάνο, ο Τοροσίδης ήταν αριστερά, ο Μοδέστο δεξιά, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Ορμπάιθ και Μανιάτης. Στην επίθεση μπροστά ήταν ο Πάντελιτς, πιο πίσω ο Φετφατζίδης, δεξιά ο Αμπντούν και αριστερά ο Μιραλάς.
Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να υπολογίζει σε εννέα ποδοσφαιριστές του για διάφορους λόγους. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή με άγριες διαθέσεις και προεξέχοντος του Πάντελιτς, δεν κινδύνεψαν σε καμία στιγμή και στο ημίωρο του ματς είχαν "καθαρίσει" την υπόθεση-νίκη, με το σκορ να είναι ήδη 0-3.
Μόλις στο 3' ο Ολυμπιακός ζήτησε (δικαιολογημένα) πέναλτι σε κράτημα του Τοροσίδη από τον Βενέτη μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όμως το γρήγορο γκολ του Πάντελιτς μόλις στο 10' με υπέροχο δεξί πλασέ έπειτα από πάσα του ορεξάτου Γιάννη Φετφατζίδη αφαίρεσε το άγχος από τα πόδια των Πειραιωτών.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν φάνηκε να επαναπαεύεται όμως και στο 19' "χτύπησε" και πάλι με εκτελεστή τον Σέρβο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον ωραίο συνδυασμό των Φετφατζίδη - Τοροσίδη και με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 0-2, δίνοντας "αέρα" στην ομάδα του ενόψει της συνέχειας. Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι πάντως...
Το 0-3 θα μπορούσε να γίνει έξι λεπτά μετά, αν ο Μιραλάς νικούσε από την άσπρη βούλα τον Γκαλίνοβιτς (ο Μοδέστο πήρε το πέναλτι από τον Μίχο), αλλά στην εξέλιξη της φάσης ίσως να είχαμε το 1-2, αν ο Μέγιερι δεν έκανε μια από τις σπουδαιότερες επεμβάσεις της χρονιάς στο σουτ του Γκουστάβο από κοντινή απόσταση.
Εντέλει, ο Πάντελιτς έμελλε να είναι... αχόρταγος για τα καλά, γράφοντας το 0-3 στο 29' έπειτα από ωραία πάσα του Μιραλάς και δικό του πλασέ σε κενό τέρμα. Η φάση είχε ξεκινήσει από τον Φετφατζίδη, ο οποίος έδωσε πολύ σωστά στον Βέλγο και εκείνος με τη σειρά του είχε την ψυχραιμία να σπάσει την μπάλα στον Σέρβο αντί να σουτάρει.

Από εκεί και πέρα, είχαμε την επέμβαση του Μοδέστο στο σουτ του Αγρίτη λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος, με το β' 45λεπτο να έχει μετατραπεί σε τυπική διαδικασία για τον Ολυμπιακό, που είχε φέρει για τα καλά το ματς στα δικά του μέτρα.

Ο Μάρκο "φυλούσε" ένα ακόμη...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την εντυπωσιακή απόκρουση του Μέγιερι στην κεφαλιά του Ιωάννου στο 49', αλλά και σε τετ α τετ με τον Αγρίτη, δείγμα του ότι βρισκόταν σε πολύ καλή βραδιά. Γενικά ο 21χρονος γκολκίπερ διάγει περίοδο καλής φόρμας, αν εξαιρέσει κανείς το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Κι αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν, το έκαναν οι Πειραιώτες. Σκόρερ και πάλι ο Μάρκο Πάντελιτς που νίκησε για τέταρτη φορά τον Γκαλίνοβιτς με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, διαμορφώνοντας το 0-4.

Από 'κει και πέρα, το παιχνίδι κυλούσε αντίστροφα, καθώς όλα είχαν κριθεί. Φυσικά δεν έλειψαν κάποιες φάσεις και από τις δύο πλευρές, με τον Τσίγκα να προσπαθεί να μειώσει και τον Χαβίτο να θέλει να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ για την ομάδα του Πειραιά.
Οι τρεις βαθμοί πήγαν δικαιωματικά στον Ολυμπιακό, που κοιτάζει πλέον τις επόμενες εν Ελλάδι υποχρεώσεις του μέχρι την διακοπή για τα Χριστούγεννα, ενώ οι Φαίακες θα ψάξουν βαθμούς σε άλλα παιχνίδια, ώστε να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Κοντοδήμος (21' Μίχος), Οσμάν, Καλαντζής (62' Γιάντσης), Χάμπλε (46' Τσίγκας), Γραμμόζης, Αγρίτης.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μοδέστο, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (55' Χαβίτο), Μανιάτης, Μιραλάς (66' Ποτουρίδης), Φετφατζίδης, Αμπντούν (59' Μόνχε), Πάντελιτς.