Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Gο Go Chocoholic!


Είναι απόγευμα, έχει κρύο και σκοτεινά και είστε στο γραφείο. Στον βαρετό φόρτο εργασίας σας κάνει pop up μία και μόνο, η σοκολατένια σκέψη, που ξεπηδά κατευθείαν απ την κοιλιά. Πείτε όχι. Κλείστε το κομπιούτερ και βάλτε το στα πόδια.

Ακόμη και πέντε λεπτά μια βόλτα  γύρω από το τετράγωνο που βρίσκεστε σας κατευνάζει, έδειξε αξιόπιστη έρευνα, από την ακατανίκητη λαχτάρα για σοκολατένια λιχουδιά.  

Ιδανικά, το σύνδρομο "θέλω σοκολάτα τώρα" το ξεπερνάτε με 15 λεπτά περίπατο, όπως συγκεκριμένα κατέδειξε η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων, ακόμα μάλιστα και εάν κάθε μέρα την ίδια περίπου ώρα έχετε εθιστεί σε σοκολατένιες αμαρτωλές  μπουκιές.                

          

Για τις επιστήμες της δίατας και της εξάρτησης το craving στη σοκολάτα, δηλαδή η αναζήτησή της μέσα στην μέρα δεν σας έκανε ακόμη “σοκολατολικό”. 'Αλλωστε δεν είναι τόσο ανθυγιεινή. Σε μικρές ποσότητες η μαύρη σοκολάτα ειδικά, θεωρείται ωφέλιμη για τα αντιοξειδωτικά της στοιχεία, όπως και για τη διάθεση. Επεμβαίνει, έχουν δείξει οι έρευνες, στα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο και παρέχει ευφορία συναφή με αυτή του σεξ (έτσι τουλάχιστον δηλώνουν κάποιοι...)   
                                     
Η σοκολάτα στο γραφείο είναι συνήθεια που σε Ευρώπη και Αμερική παρατηρείται ότι κερδίζει όλο και περισσότερους κουρασμένους εργαζόμενους με πολύωρη δουλειά γραφείου και κυρίως τον χειμώνα.              
Μπουκιά τη μπουκιά όμως τα κιλά μαζεύονται. Ειδικά τώρα που ήρθαν οι γιορτές.

Η έρευνα των διαιτολόγων επιχείρησε να εξετάσει αν ένα μικρό διάλειμμα άσκησης και οξυγόνωσης του εγκεφάλου μας κάνει λιγότερο βουλιμικούς, αν μη τι άλλο, στις μεγάλες ποσότητες σοκολατένιας λιχουδιάς.
                                             
Και πράγματι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η βόλτα γύρω από το γραφείο βοηθά στο να καταναλώσουμε τη μισή ποσότητα από αυτή που θα τρώγαμε βουλιάζοντας νωθρά στις πολλές ώρες καθιστικής εργασιακής 
ζωής .                                          
                              

Η πολλή ή η περισσότερη δουλειά δεν επηράζει, σύμφωνα με την έρευνα το αν θα φάμε περισσότερο στο καθημερινό choco crave, στην περίπτωση      που έχουμε πάει την 15 λεπτη βόλτα μας. Θα καταναλώσουμε και πάλι τη μισή απο πσοότητα που θα εξαφανίζαμε χωρίς περίπατο.

Όσο για την must have ημερήσια βόλτα των 15 λεπτών, αρκεί  ακόμη και με χαλαρό ρυθμό περιπάτου, και ας είναι και window shopping!