Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η απίστευτη ιστορία της Μονίκ Βαν ντε Βορστ (βίντεο)!


Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, τώρα ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016!


Στα 13 της χρόνια, εξαιτίας μιας χειρουργικής επέμβασης, έμεινε παράλυτη στα κάτω άκρα.

Η θέλησή της όμως για ζωή, όπως αποδείχθηκε, ήταν μεγαλύτερη από τα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η Μονίκ Βαν Βορστ δεν το έβαλε κάτω, δεν λύγισε ούτε μια στιγμή. Κάθε άλλο μάλιστα, αναζήτησε νέους δρόμους και εμπειρίες.

Θέλησε να γεμίσει δημιουργικά την καθημερινότητα της. Έτσι έγινε αθλήτρια ποδηλάτου χειρός. Η επιμονή και το πείσμα της, έδωσαν γρήγορα καρπούς.

Πολύ γρήγορα διακρίθηκε στο άθλημα, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Το 2008 η Μονίκ Βαν Βορστ έλαβε μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, κερδίζοντας δυο αργυρά μετάλλια, ενώ κέρδισε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο τρίαθλο «ironman» και τρεις φορές τον τίτλο της παγκόσμιας παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδηλάτου χειρός!

Η ζωή όμως της επιφύλασσε μια σπουδαία έκπληξη, απ’ αυτά τα παιχνίδια που μόνο η ζωή μπορεί να σκαρώσει και καμία ανθρώπινη φαντασία.

Το Μάρτιο του 2010, κατά την διάρκεια προπόνησης, συγκρούστηκε με μια συναθλήτριά της. Το ατύχημα αυτό στην περίπτωση της Μονίκ Βαν ντε Βορστ ονομάζεται ευτύχημα, καθώς έγινε η αιτία να σταθεί ξανά στα πόδια της και να περπατήσει!

Οκτώ μήνες μετά το ατύχημα που είχε με τη συναθλήτρια της, η 27χρονη Ολλανδή συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να νοιώσει ξανά τα πόδια της. Το ημερολόγιο έγραψε 20 Νοεμβρίου 2010, ήταν η ημέρα των γενεθλίων της, όταν αποκαταστάθηκε ως εκ θαύματος η λειτουργία των κάτω άκρων της, έπειτα από 14 χρόνια ολοκληρωτικής παραλυσίας!

Τώρα η Μονίκ αφού συνήθισε να περπατά όπως παλιά ανέβηκε ξανά στο ποδήλατο, μόνο που αυτό δεν είναι χειρός, είναι σαν όλα τ’ άλλα!

Σκόπευε να λάβει μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, αλλά πλέον δεν της επιτρέπεται. Η Μονίκ είναι απολύτως καλά.

Δεν την ενόχλησε καθόλου η απρόβλεπτη τροπή που πήρε η ζωή της. Άλλωστε το 2016 δεν είναι πολύ μακριά. Έχει βάλει στόχο να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Και με τη Νίκη Μονίκ, αν και έχεις ήδη κερδίσει το χρυσό μετάλλιο της ζωής.


Πηγή "pheme"