Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ανατροπή και πρόκριση για τον Ατρόμητο με Μήτρογλου στο 90'

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ατρόμητος που νίκησε 2-1 τον Αρη στο Περιστέρι για τη φάση των «16». Οι «Κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 47' με τον Καστίγιο, αλλά ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που με τα αδικαιολόγητα νεύρα του έκανε άνω - κάτω την ομάδα του. Στο 79' ο Φυτανίδης ισοφάρισε σε 1-1 και στο 90' ο Μήτρογλου (που λίγο νωρίτερα και αυτός είχε σπρώξει τον συμπαίκτη του Τάτο) πέτυχε την ολική ανατροπη. Στις καθυστερήσεις ο Καστίγιο αποβλήθηκε και αφού χτύπησε αντιπάλους και συμπαίκτες, άφησε τηνομάδατου με παίκτη λιγότερο. 

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους, όταν στο 38' ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε άουτ. Γενικά, πάντως, ο Αρης στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενος ίσως και τους πειραματισμούς του Γιώργου Δώνη, ο οποίος παρέταξε ενδεκάδα... Κυπέλλου. 

Με το ξεκίνημα του β'ημιχρόνου, από έξοχη συνεργασία Γιαννιώτα-Καστίγιο ο τελευταίος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Ιτάνζ και «έγραψε» το 0-1. 

Ο Δώνης προσπάθησε με συνεχείς αλλαγές (προσώπων και τακτικής) να φέρει το ματς στα ίσια και η ομάδα του τα κατάφερε. 

Στο 79' ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ και ο Φυτανίδης εκμεταλλεύθηκε την κακή έξοδο του Βελλίδη, για να διαμορφώσει με κεφαλιά το 1-1. 

Ο Αρης κατέρρευσε και στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρχε μόνο ο Ατρόμητος στο γήπεδο, με τον Κώστα Μήτρογλου να «ψάχνει» το γκολ, να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 88' (απέκρουσε με τα πόδια ο Βελλίδης) και να το πετυχαίνει στο 90' με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Πηγή "in.gr"