Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Τι να την κάνεις την Ελλάδα χωρίς Έλληνες κύριε Παπαδήμο;


H κυβέρνηση Παπανδρέου έφυγε νύχτα γιατί προσπάθησε να δεσμεύσει τη χώρα με ένα μακροχρόνιο Μνημόνιο, με σκληρές και οδυνηρές θυσίες για πάρα πολλά χρόνια.
Θέλησε να παγιδεύσει την επόμενη κυβέρνηση με μια υπογραφή που δε θα αφήνει περιθώρια για καμιά επαναδιαπραγμάτευση.
Ήταν η ίδια κυβέρνηση που μας έβαλε χωρίς όσους στο πρώτο Μνημόνιο και που στη συνέχεια κατάλαβε ότι αυτό κατέστρεψε την Ελλάδα.
Τώρα, λοιπόν, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να φύγει νύχτα και η κυβέρνηση Παπαδήμου. Διότι τα όσα διημείφθησαν στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης δείχνουν ότι κάποιοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, να δεσμεύσουν την Ελλάδα με ένα ακόμη λάθος.
Το φίδι από την τρύπα έβγαλε αυτή τη φορά ο… υποψήφιος πρωθυπουργός, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ουσιαστικά «απαγόρευσε» στις επόμενες κυβερνήσεις τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν κάτι καλύτερο για τον τόπο. Είπε ο κ. καθηγητής:
«Tώρα στην πραγματικότητα ζούμε το προοίμιο της σκληρής διαπραγμάτευσης για το νέο πρόγραμμα. Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης, τώρα πρέπει να τεθούν όλα τα ζητήματα και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον λαό μας, γιατί οι δεσμεύσεις θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι το 2015. Δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης μετά την υπογραφή και μετά την κύρωση από τη Βουλή.Τώρα είναι η στιγμή. Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα και άλλες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνηθίσουν στην αντιμετώπιση δύσκολων κυβερνητικών αποφάσεων γιατί αυτό απαιτούν οι περιστάσεις και η εθνική ανάγκη».
Είναι ο ίδιος άνθρωπος (μαζί με τον Παπαδήμο) που λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έλεγε ότι δε θα χρειαστούν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Η είδηση είναι ότι πάμε σε νέο Μνημόνιο με δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, ότι αν πέσουν τώρα οι υπογραφές δεν υπάρχουν περιθώρια για διορθώσεις. Δεν αναγνωρίζεται κανένα λάθος μετά την απομάκρυνση. Αν δηλαδή ο Α. Σαμαράς θελήσει να διαπραγματευτεί θα τον εμποδίσουν οι αποφάσεις του κ. Βενιζέλου; Ε τότε να μη γίνουν εκλογές και να μην ψηφίσει ο κόσμος όποιον πιστεύει ότι θα του δώσει νέα ελπίδα.
Από την άλλη ο πρωθυπουργός της μιας χρήσης περιορισμένης διάρκειας αποφάσισε να τι παίξει σωτήρας, όπως έκανε και ο Γ. Παπανδρέου. Βασιλικότερος του βασιλέως, πιστός στις εντολές που του δίνει η τρόικα, έσπευσε να μας απειλήσει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν δε λάβει μέτρα κι ότι θα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες πριν έρθει η τρόικα. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός άκουσε αυτούς που έλεγαν ότι «κοιμάται» και δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και αποφάσισε να τα κάνει όλα σε μια εβδομάδα.
Όμως, ο κόσμος τον πίστεψε νομίζοντας ότι θα πάει στο εξωτερικό και με τη… λάμψη του και τις γνωριμίες του θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τη χώρα. Ο ελληνικός λαός νόμιζε ότι θα βάλει κόκκινες γραμμές οι οποίες είναι η αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, η μείωση της ανεργίας και της φτώχειας. Αντ΄ αυτού τι απάντησε ο κ. Παπαδήμος: «Ακούω από διάφορες πλευρές για “κόκκινες γραμμές“. Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της», δήλωσε και πρόσθεσε πως «αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε».
Τι θέλει να πει δηλαδή, ότι διαλύοντας τους πολίτες σώζει τη χώρα. Ελλάδα χωρίς Έλληνες μπορεί να υπάρξει κ. Παπαδήμο; Διότι εμάς μας φαίνεται ότι ο μόνος λόγος που δε θέλει ο Παπαδήμος να χρεοκοπήσουμε είναι για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι διαπλεκόμενοι και οι φίλοι του επιχειρηματίες.
Οι Έλληνες ότι ήταν να χάσουν το έχασαν.
Αριστερός Ψάλτης