Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο παρασκήνιο πίσω από τη δίωξη Καπελέρη


Ακόμη και το ενδεχόμενο προφυλάκισης αντιμετωπίζει τόσο ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών για Φορολογικά και Τελωνειακά θέματα, όσο και η επικεφαλής των Τελωνείων μετά τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Στο πόρισμά του ο οικονομικός εισαγγελέας λέει ότι δεδομένων των συνθηκών η ζημιά είναι μεγαλύτερη των 15 εκατομμυρίων.
Τώρα η υπόθεση είναι στα χέρια τακτικού ανακριτή ο οποίος θα διενεργήσει την έρευνα, αλλά και ως προς το σκέλος των πιθανών πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση και στην περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
Το παρασκήνιο πίσω απ’ την υπόθεση είναι απίστευτο.
Πολλοί είναι εκείνοι που το συνδέουν με την παραίτηση την περασμένη βδομάδα των δύο εισαγγελέων που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στο έργο τους και που μόλις χθες επανήλθαν, αμέσως μετά την δίωξη κατά Καπελέρη.
Όλα ξεκίνησαν μετά την παραίτηση του πρώην Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Δ. Σπινέλη που μετά την αποχώρησή του έκανε την καταγγελία για παγωμένα πρόστιμα για λαθρεμπόριο καυσίμων εναντίων βενζινοπωλών.
Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για “κουκούλωμα” προστίμων.
Πολλοί μίλησαν και για κόντρα μεταξύ των δύο Γενικών Γραμματέων.
Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος, ανέφερε ότι υπήρχε πρόβλημα στο περιβόητο σύστημα Ήφαιστος όπου οι βενζινοπώλες έπρεπε να καταχωρούν τα στοιχεία και πως δεν υπήρχε λαθρεμπόριο. Επικαλούμενος τη δυσλειτουργία του συστήματος είχε υποστηρίξει ότι προωθείτε νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το ζήτημα και να μην υποστούν λόγο δυσλειτουργίας δυσβάσταχτα πρόστιμα 3.500 βενζινοπώλες.
Το υπουργείο ζήτησε μετά τη χθεσινή εξέλιξη την παραίτηση του κ. Καπελέρη, εμμέσως όμως πλην σαφώς τον κάλυψε λέγοντας πως η νομοθετική ρύθμιση ήταν εν γνώση των οικονομικών εισαγγελέων που παρ’ όλα αυτά προχώρησαν στη δίωξή του. Τώρα πηγές του υπουργείου λένε ότι και η ρύθμιση ενόψει εξελίξεων παγώνει.