Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Μήπως ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης;

Τα όσα τραγικά βλέπουμε και ακούμε τις τελευταίες ημέρες, έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία. Ούτε λίγο, ούτε πολύ αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, ότι όσοι κυβερνούν αυτή την έρμη χώρα, στερούνται κάθε αξιοπρέπειας και δεν αισθάνονται την παραμικρή ευθύνη για τις επιπτώσεις των αποφάσεων τους.


Η Κυρία Κατσέλη, στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, την περίοδο του μνημονίου, μας είπε ότι είχε μόνο τρεις ώρες στην διάθεση της για να διαβάσει το κείμενο του μνημονίου, ενώ ο Κύριος Χρυσοχοίδης, δεν δυσκολεύτηκε να εκστομίσει ότι δεν διάβασε καθόλου το μνημόνιο, την θανατική καταδίκη όλων μας, γιατί είχε πολύ δουλειά στο Υπουργείο του. Παρόλα αυτά και οι δύο, τόνισαν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Έρχομαι λοιπόν εγώ ο αδαής και ρωτάω. 
Ποια ευθύνη αναλαμβάνεται αξιότιμοι υπουργοί? 


Ποια είναι η τιμωρία σας, για την "λανθασμένη", η έστω την "ελαφρά τη καρδία" απόφαση σας να ψηφίσετε ένα νόμο που αφορά όλους τους Έλληνες χωρίς κανείς σας να είναι ενημερωμένος για αυτό που ψήφισε?


Όταν ένας εργαζόμενος κάνει λάθος στη δουλειά του ή αμελεί να φέρει σε πέρας το έργο που του αναθέτουν, τότε έχει και την αντίστοιχη τιμωρία από τον εργοδότη του. Εσείς λοιπόν αξιότιμοι βουλευτές γιατί βρίσκεστε στο απυρόβλητο και απλά με ένα "αναλαμβάνω την ευθύνη" καθαρίζετε?
Με ποιο δικαίωμα παίζετε με τις τύχες του Ελληνικού λαού και δεν μπαίνετε καν στη διαδικασία να διαβάσετε ένα κείμενο που βάζει σε περιπέτειες τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και ξεπουλάει τη χώρα?


Προσπαθείτε να αποφύγετε τη μήνη του κόσμου και ψάχνεται να βρείτε δικαιολογίες για να το παίξετε όψιμοι αντιμνημονιακοί, αλλά πλέον σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Μήπως όμως θα πρέπει και η Δικαιοσύνη να πάρει τη κατάσταση στα χέρια της και να καλέσει τους δύο βουλευτές, αλλά και όποιον άλλον ασελγεί σε βάρος του Ελληνικού λαού, στο εδώλειο για παράβαση καθήκοντος ? 


Η ατιμωρησία έχει δημιουργήσει τα φαινόμενα της ασυδοσίας στον πολιτικό κόσμο της χώρας και όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, τίποτα δεν πρόκειται να διορθωθεί. 'Οπως πληρώνει ο κάθε εργαζόμενος το λάθος του με απόλυση, όπως πληρώνει κάθε επιχειρηματίας το λάθος του με σύλληψη και ενίοτε διαπόμπευση, έτσι θα πρέπει να πληρώνει και ο κάθε πολιτικός το λάθος του, αφού ο ίδιος δεν διαθέτει την στοιχειώδη ευθυξία, ώστε να υποβάλλει τη παραίτηση του.


Η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει προ καιρού για όλους μας. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας το δείξουμε με πράξεις πλέον. Βαρεθήκαμε τα λόγια και τους δημαγωγούς. Ψάχνουμε για ανθρώπους που να αγαπάνε αυτή την χώρα και που θα μπορούν να δουλέψουν για να την βγάλουν από τον βούρκο που την στείλατε. Όσοι δεν μπορείτε, κάντε τουλάχιστον την μοναδική πράξη που θα μείνει στην μνήμη του λαού, παραιτηθείται......


Δημήτρης