Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κάντε μας τη Χ-Άρη


Μετά την αναμέτρηση του Κύπελλου την Τετάρτη, Ατρόμητος και Άρης διασταύρωσαν ξανά τα "ξίφη" τους στο ίδιο γήπεδο.
Οι δύο ομάδες "κόλλησαν" στο 0-0, και μοιράστηκαν τους βαθμούς.
Ο Άρης ήταν αυτός που πλησίασε περισσότερο στο γκολ καθώς είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον γηπεδούχο Ατρόμητο, ωστόσο οι "κίτρινοι" δεν κατάφεραν να πάρουν την εκδίκησή τους για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Άρης παρουσίασε πολύ καλά επιθετικά στοιχεία κάνοντας 12 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 8 εξουδετερώθηκαν από τον πολύ καλό Ιτάνζ, ενώ από την άλλη ο Ατρόμητος προσπάθησε να απειλήσει τα "καρέ" των φιλοξενούμενων κάνοντας 7 ευκαιρίες, με τον Βελλίδη να λέει "όχι" στις τρεις από αυτές.
Ο αγώνας
Αν ο Άρης μπορεί να λέει ότι είχε ένα κέρδος από αυτή την αναμέτρηση, τότε σίγουρα πρόκειται για τον Κατίδη.
Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του Άρη αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Ατρόμητο στο πρώτο μέρος, ωστόσο ο Σκόνδρας φρόντισε να είναι ασφαλή τα μετόπισθεν των γηπεδούχων, μπλοκάροντας τη λειτουργία του νεαρού άσου των "κιτρίνων" κατά διαστήματα.
Ο Γιαννιώτας απείλησε με σουτ την εστία των Περιστεριωτών στο 10', ενώ στο 15' ο Κατίδης διεμβολίζοντας την άμυνα του Ατρομήτου πλάσαρε από τη γωνία της μικρής περιοχής. Και στις δύο περιπτώσεις ο Ιτάνζ είπε "όχι" στον Άρη, που ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις το ματς.
Ο Ατρόμητος κατάφερε να απειλήσει με τον Τάτο, ο Βελλίδης όμως δεν ανησύχησε, ενώ λίγο αργότερα η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, σταμάτησε στον Ιτάνζ που με εκτίναξη απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το ματς στην επίθεση, με τον Μήτρογλου να χάνει μεγάλη ευκαιρία να νικήσει τον Βελλίδη και να γράψει το 1-0 για τους Περιστεριώτες.
Ο Τάτος επίσης βρέθηκε κοντά στο να σκοράρει, όμως δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας έπειτα από γύρισμα του Μήτρογλου.
Τα νεύρα κυριάρχησαν στο ματς, ενώ ο Γιαννιώτας φλέρταρε έντονα με τη δεύτερη κίτρινη.
Οι "κίτρινοι" φωνάζουν για την αποβολή του Φατί, καθώς ο Γάλλος δεν ανέτρεψε τον Σκόνδρα, όμως ο Κουκουλάκης έβγαλε από το τσεπάκι του τη δεύτερη κίτρινη.
Πίτου Γκαρσία και Μίτσελ έψαξαν με μακρινά σουτ το γκολ για τον Ατρόμητο και τον Άρη αντίστοιχα, στα τελευταία λεπτά, όμως το 0-0 έμεινε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, με τους "κίτρινους" να δείχνουν αγωνιστική ανάκαμψη, κάτι που σίγουρα αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.
Ο πολύ καλός Ατρόμητος αγνοεί την ήττα για έκτη φορά στο Περιστέρι, και συνεχίζει την πορεία του στο πρωτάθλημα.