Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Χόρεψε... σάμπα ο Μιραλάς


Με τον καλύτερο τρόπο ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του την ισπαλία με τη Δόξα, νικώντας τον Λεβαδειακό με 3-1. Οι «ευθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με το αυτογκόλ του Κόρμπου στο 41', ενώ στο 44' ο Κέβιν Μιραλάς ανέβασε το δείκτη του σκορ.
Ο Ναπολεόνι μείωσε στην επανάληψη (67'), αλλά ο Βέλγος επιθετικός του Ολυμπιακού... πήρε ξανά το όπλο του και με μία πανέμορφη κλεφαλιά έκανε το 3-1.
Πολύ θετική η εικόνα του Ντιόγκο στην πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό από την επιστροφή του στο λιμάνι.
Πολλή πίεση...
Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τους επέτρεπαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.
Η πρώτη καλή στιγμή που είδαμε στο ματς και μάλλον η σπουδαιότερη – μέχρι να ανοίξει τα σκορ – ήταν αυτή του 8ου λεπτού, όταν ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά ανάγκασε τον Κυριακίδη να διώξει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στην επόμενη φάση ο Ναπολεόν βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Μέγιερι.
Ο Ολυμπαικός λοιπόν είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, ενώ η ομάδα του Γιώργου Παράσχου περίμενε κάποια πιθανή αντεπίθεση για να «χτυπήσει».
... αυτογκόλ, Μιραλάς...
Ενώ, το ημίχρονο… μύριζε «Χ» χωρίς σκορ, στο 41’ ο Ιμπαγάσα εκλτέλεσε ένα φάουλ και ο Κόρμπος με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα, άθελά του, στα αντίπαλα δίχτυα.
Πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Μιραλάς πέτυχε και δεύτερο γκολ για την ομάδα του, κάνοντας τα πράγματα ευκολότερα για το δεύτερο ημίχρονο.
... και Μιραλάς
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπαικός συνέχισε να πιέζει για να προσφέρει θέαμα στους φίλους του και φυσικά να πετύχει ακόμη ένα γκολ, ενώ από την πλευρά του και ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του.
Στην πρώτη καλή τους ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απέναντί τους τον Μέγιερι όπου έσωσε σουτ του Ζαουί, όμως στο 65' ο Ναπολεόνι βρήκε τον τρόπο και μείωσε σε 2-1, δίνοντας ελπίδες για κάτι καλύτερο στην ομάδα του.
Όμως η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, αφού ο Μιραλάς έπιασε εξαιρετική κεφαλιά στη σέντρα του Μανιάτη και έβαλε τέλος στο οποιοδήποτε όνειρο των αντιπάλων για να φύγουν από το Φάληρο με θετικό αποτέλεσμα.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μακούν (64' Ορμπάιθ), Ιμπαγάσα (84' Γέστε), Μιραλάς, Φουστέρ, Ντιόγκο (70' Αμπντούν).
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μαχαίρας, Ιωάννου, Αλεξίου, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Σουμπίνιο (64' Βασιλείου), Βιάνα, Κοιλιάρας (58' Φαβάλι), Ζαουί, Ναπολεόνι (76' Πόποβιτς).