Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Έγινε της… Τούμπας!


Τα έφερε άνω-κάτω ο ΠΑΟΚ!
Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και πολλές φάσεις, ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε με σπουδαία ανατροπή 2-1 στην «Τούμπα» τον Εργοτέλη και επέστρεψε στις νίκες μετά το 0-0 της προηγούμενης εβδομάδας με την Ξάνθη.
Ο παλιός γνώριμος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κουτσιανικούλης, έβαλε μπροστά τους Κρητικούς στο 32’, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν την απάντηση.
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έφερε στο 55’ το παιχνίδι στα ίσα και ο Λίνο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 80’ έδωσε το τρίποντο στους παίκτες του Μπόλονι.
Έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 29 βαθμούς, ενώ ο Εργοτέλης έμεινε στους 21 πόντους. 
Ο "Κουτσια" πανηγύρισε...
Ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης, δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, πίεσε σε ορισμένα σημεία, όμως ο ΠΑΟΚ, δεν ήταν εκείνος που χαμογέλασε πρώτος. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και έδειχναν πως θα έβρισκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα, παρά το γεγονός πως δεν εντυπωσίαζαν με την απόδοσή τους.
Ο Κουτσιανικούλης, όμως ήρθε για να τους… αγχώσει για τα καλά. Ο πρώην παίκτης του «Δικεφάλου» έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με ωραίο… σκάψιμο αφού εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το λάθος του Μπαλάφα. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί περισσότερο το γεγονός πως πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που σημείωσε απέναντι στον σύλλογο που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν. Ο Φωτάκης δεν κατάφερε λίγο μετά να νικήσει τον Πίρσον και ο Εργοτέλης πήγε με το πάνω χέρι στα αποδυτήρια.
...ο ΠΑΟΚ τον τιμώρησε
Το βάρος είχε πέσει στην πλευρά του ΠΑΟΚ, ο οποίος έπρεπε να φέρει άμεσα το ματς στα ίσα. Η πίεση που άσκησε έφερε απόλυτα λογικά την ισοφάριση, από την στιγμή που και οι παίκτες του Καραγεωργίου είχαν κλειστεί. Ο Σαλπιγγίδης με προβολή από κοντινή θέση έπειτα από ασίστ του Ρομπέρ έκανε το 1-1 και οι γηπεδούχοι είχαν αρκετό χρόνο για να κάνουν την ανατροπή.
Η διπλή ευκαιρία του Σαλπιγγίδη και η φάση του Ρομπέρ πέρασαν ανεκμετάλλευτες, με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να ξεπεράσει την πρώτη… θύελλα. Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο αυτό ήταν υπέρ των Κρητικών, οι οποίοι ήθελαν να φύγουν με τον βαθμό. Το… δώρο για τον ΠΑΟΚ ήρθε λίγα λεπτά πριν το τέλος και αφού η αγωνία άρχισε να κορυφώνεται. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κυριακίδη και ο «Δικέφαλος» κέρδισε το πέναλτι.
Ο Λίνο ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και ολοκλήρωσε την… τούμπα στο σκορ της αναμέτρησης. Στα τελευταία λεπτά, ο Εργοτέλης προσπάθησε να κλψει τον πόντο, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε έξυπνα να διατηρήσει το προβάδισμα του.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Έτο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ (63’ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Ρομπέρ (76’ Σταφυλίδης), Αθανασιάδης.
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ολίσε, Μπέτο (85’ Χάντι), Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης (66’ Φραγκουλάκης), Λεάλ (77’ Μπούντιμιρ), Κατσικοκέρης.
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Κουρομπύλια (Καρδίτσας)
Γήπεδο: Τούμπα