Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Κρατάει μόνο τους βαθμούς...


Δεν κρατάει τίποτα παραπάνω από τους τρεις βαθμούς της νίκης ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα, επικρατώντας με το ισχνό 1-0.
Για ακόμα μια φορά έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στο 24' και έφτασε τα 15 στο φετινό πρωτάθλημα.
Καλή εμφάνιση από τους Φαίακες, που ήρθαν με φόρα από τη νίκη κόντρα στον Άρη και κοίταξαν κατάματα τους πράσινους, που πάντως πέτυχαν το στόχο τους, έστω και με δυσκολία.
ΜVP της αναμέτρησης ο Βίκτορ Βιτόλο που κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του τιιμωρημένου Κατσουράνη. Συνθήματα εις βάρος της Πολιτείας και του Γιάννη Βαρδινογιάννη από τους λιγοστούς οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο.

O αγώνας:
Αρκετές αλλαγές είχε το αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού ελέω των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων που έχει το "τριφύλλι". Ο Καρνέζης αντικατέστησε το Καπίνο, ο Μπιάρσμιρ αντικατέστησε τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας με τους Καντέ, Βύντρα και Σπυρόπουλο να συμπληρώνουν την τετράδα. Ο Σιμάο είχε παρτενέρ τον Βιτόλο αντί του τιμωρημένου Κατσουράνη με τους Ζέκα και Μαυρία στα άκρα και τους Λέτο - Κλέιτον στην επίθεση.
Στον αντίποδα, ο Χάβι Γκραθία, επέλεξε τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Σακελλαρίου, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς και Βέντσελ στην άμυνα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γραμμόζης, Οσμάν με τον Αγρίτη λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον Μαρτίν και τους Γιάντση και Ιωάννου στα άκρα.
Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προσπάθησε να επιβάλει τους κανόνες του στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε έναν αντίπαλο με προσανατολισμούς αμυντικούς.
Χρειάστηκε να φτάσει το 18', για να απειλήσουν οι "πράσινοι", όμως ο Κλέιτον είχε διπλή χαμένη ευκαιρία. Στην πρώτη, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το σουτ του και στην δεύτερη ο Μαϊστόροβιτς έδιωξε με προβολή σε κόρνερ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από κλέψιμο και ατομική ενέργεια του Μαυρία το σουτ υπό πίεση του νεαρού άσου έδιωξε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς στην γωνία του, αλλά δεν συνέβη κάτι ανάλογο και στο 24', όταν έγινε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Κλέιτον βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Λέτο και αυτός σε άδεια εστία δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0 και να φτάσει τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα.
Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι καθησύχασαν στηριζόμενοι στο 1-0 και έδωσαν χώρο στην Κέρκυρα. Ο Μάρτιν είχε δυο καλές φάσεις να σκοράρει, ενώ οι "πράσινοι" απείλησαν τελευταίο με δεύτερο γκολ στο 43', δίχως όμως να καταφέρουν να πάνε με σκορ ασφαλείας στα αποδυτήρια.

Κακό ματς στην επανάληψη
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Κέρκυρα να παίζει δυνατά και αποφασιστικά. Απείλησε πρώτη την αντίπαλη εστία, όταν ο Γκουστάβο με μακρινό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Καρνέζη, που είδε την μπάλα να περνάει άουτ.
Ο Φερέιρα έριξε στο ματς τους Μαρίνο και Ρούντολφ στην θέση των Μαυρία και Κλέιτον για να τονώσει τα άκρα και την μεσοεπιθετική του γραμμή. Ανάλογη κίνηση και από τον Ισπανό προπονητή της Κέρκυρας, που έβαλε τους Καλαντζή και Τσίγκα αντί των Αγρίτη και Γιάντση.
Η καλύτερη φάση των "πράσινων" στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 87', όταν ο Βύντρα πραγματοποίησε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μαρίνου πέρασε μόλις άουτ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Μαυρίας (61' Μαρίνος), Ζέκα (82' Καραγκούνης), Λέτο, Κλέιτον (68΄Ρούντολφ).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζης, Οσμάν, Αγρίτης (60' Καλαντζής), Γιάντσης (72' Τσίγκας), Μαρτίν, Ιωάννου.