Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Εργο-τέλειος στην επανάληψη!


Επανήλθε στις νίκες ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά την απώλεια βαθμών στα Πηγάδια με την Ξάνθη, έκανε το 7/7 στην έδρα του με αντίπαλο τον Εργοτέλη, επικρατώντας με 3-0 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.
Οι Πειραιώτες έφτασαν τις 13 νίκες φέτος, τις οκτώ στην έδρα τους και πλέον κοιτάζουν το ντέρμπι της άλλης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Ο Μάρκο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, φτάνοντας τα 16 γκολ φέτος και τα 10 στο πρωτάθλημα, ο Μέλμπεργκ έκανε το 2-0 και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης.
Με εννέα παίκτες τελείωσε ο Εργοτέλης τον αγώνα λόγω του ότι αποβλήθηκαν με δεύτερες κίτρινες κάρτες οι Χιμπλινγκερ και Μπουχαλάκης.

Ο αγώνας
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και θέλησε από το ξεκίνημα να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στο ματς. Πίεσε τον Εργοτέλη από τα πρώτα λεπτά, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε στο πρώτο 45λεπτο να πετύχει κάποιο γκολ.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 8', όταν ο Αμπντούν βρήκε πολύ ωραία τον Πάντελιτς στην μικρή περιοχή, ο Σέρβος έκανε το σουτ αλλά ο Πίρσον απέκρουσε, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Ντιόγκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Η πίεση συνεχιζόταν, όμως από ένα σημείο και μετά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βγάλει "καθαρή" ευκαιρία, χάνοντας εντέλει δυο ακόμη ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά με τον Πάντελιτς στο 39' και στο 42', αλλά και στις δύο περιπτώσεις τα σουτ του Σέρβου κατέληξαν άουτ.

"Καθάρισε" στην επανάληψη
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα με την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χίμπλινγκερ, ο οποίος δεν άφησε τον Ντιόγκο να περάσει, του έκανε φράγμα και ο Τάσος Κάκος τον έστειλε στα αποδυτήρια στο 56'.
Δυο λεπτά μετά έγινε το 1-0, όταν ο Μαρκάνο έκανε το γύρισμα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, φτάνοντας τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα και τα 16 μέσα στην σεζόν.
Πέντε λεπτά αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς αποβλήθηκε και ο Μπουχαλάκης με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Αμπντούν και τα πράγματα απλουστεύτηκαν αρκετά.
Ο Όλοφ Μέλμπεργκ με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά στο 65' έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 90' με φοβερό αριστερό σουτ νίκησε τον Πίρσον διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Στο μεσοδιάστημα οι Πειραιώτες έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, με αποκορύφωμα αυτή του Μανιάτη στο 81' μετά την πάσα του Μακούν, όταν δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Πίρσον.
Πλέον, στο λιμάνι κοιτάζουν το ματς με τον ΠΑΟΚ την άλλη Κυριακή στην Τούμπα, το οποίο θα καθορίσει πολλά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Α.Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (83΄ Παπάζογλου), Μοδέστο, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (69΄ Μακούν), Ντιόγκο, Αμπντούν (74΄ Φετφατζίδης), Πάντελιτς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλιγκερ, Δάρλας (50΄ Γιοαλούσης), Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ (62΄ Γιοβάνοβιτς), Σασιασβίλι (55΄ Τζανακάκης).