Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Mε... Δόξα και τιμή


Κάτι οι απουσίες, κάτι τα οικονομικά προβλήματα, κάτι το ότι ο Σιαλμάς είχε... τσακωθεί με το γκολ απέναντι στη Δόξα Δράμας, δεν ήθελε και πολύ ώστε η ΑΕΚ να γκελάρει στο πρώτο της ματς για το 2012.
Από την άλλη η Δόξα Δράμας, που είχε σχέδιο στο παιχνίδι της και το δοκάρι του Τριποτσέρη θα μπορούσε να φύγει με κάτι παραπάνω από την Αθήνα, αλλά φυσικά και η ισοπαλία που της δίνει το δεύτερο βαθμό της στο πρωτάθλημα, μόνο ικανοποιημένους αφήνει τους φιλοξενούμενους.
Ο Σιαλμάς έχανε και έχανε...
Το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν μπει «παγωμένες» στον αγωνιστικό χώρο. Η μεν ΑΕΚ είχε περιορίσει στο μισό γήπεδο τη Δόξα Δράμας και η δε ομάδα του Κατσαβάκη προσπαθούσε να αμυνθεί σωστά και στη συνέχεια να χτυπήσει στην κόντρα.
Μέχρι το 23’ τίποτα το αξιόλογο δεν είχε συμβεί, μέχρι να ξεκινήσει ο Σιαλμάς να χάνει και τις δύο ευκαιρίες που ήταν πρωταγωνιστής.
Μάλιστα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Σιαλμάς έκανε λάθος, σε μια ωραία προσωπική του ενέργεια, και αντί για πάσα προτίμησε ένα αρκετά δύσκολο σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Με τη σέντρα της επανάληψης, ο Ρίκκα εκτέλεσε το φάουλ στο χώρο του κέντρου, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Δόξας ο Κάλα, έπιασε την κεφαλιά και πέτυχε το γκολ, αλλά ο διαιτητής σφύριξε οφσάιντ.4
Η κλασική στιγμή για τη Δόξα ήρθε στο 62'.Ο Βάντερσον, έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, έπαισε το σουτ και ο Κωνσταντόπουλος με τις άκρες των δαχτύλων του έδιωξε σε κόρνερ. Στην ίδια φάση, ο Τριποτσέρης έπαισε την κεφαλιά και η μπάλα με ψηλοκρεμαστή πορεία καταλήγει στο αντίθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, με την φάση να τελειώνει εκεί.
Η ΑΕΚ, θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της νίκης στο79'. Ο Λεονάρντο πήρε το έμμεσο που κέρδισε, το εκτέλεσε, αλλά ο Βέρτζος πάνω στη γραμμή έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Γκερέιρο ήταν αυτός που έκλεισε το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την ΑΕΚ στο 87’. Ο Μπέλεκ έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε μπαλιά πάρε - βάλε στον Γκερέιρο ο οποίος δεν ακούμπησε ποτέ την μπάλα μέσα από την μικρή περιοχή.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
AEK (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Κάλα, Κοντοές, Αργυρίου, Μάκος (55’ Γκερέιρο), Ρίκκα, Κλωναρίδης (46’ Λεονάρντο), Κάρλος, Σιαλμάς (76’ Καφές), Μπέλεκ

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): 
Σερεμέτ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης (90’ Τοπούζης), Αραβίδης, Βίτορ Λίμα, Σικαλιάς (81’ Στεργιανός), Αμπουμπακάρι (34’ Κουμπρόγλου), Σοϊλέδης