Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κάτι… δεν μας λένε, για το PSI


Στην προκειμένη περίπτωση, οι Γερμανοί… πράγματι είναι φίλοι μας, καθώς από τη γερμανική έκδοση της «Financial Times», και τις σχετικές διαρροές του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου, δηλαδή από τους στενούς συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πληροφορούμαστε τις εξελίξεις γύρω από το PSI. Αυτές που… προφανώς για το καλό μας, δεν μας γνωστοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Όπως προκύπτει λοιπόν, οι ζυμώσεις με τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων προχωρούν. Όχι όμως με τον ρυθμό και το περιεχόμενο που… φανταζόμαστε. Οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό «κουρέματος» από το 50% που αποφασίστηκε στη Σύνοδο των Βρυξελλών, της 27ης Οκτωβρίου: Να φτάσει η απομείωση του ελληνικού χρέους στο 75%.
Για να συμβεί φυσικά κάτι τέτοιο, θα πρέπει ουσιαστικά οι ιδιώτες επενδυτές να υποχρεωθούν να συναινέσουν. Και για να υποχρεωθούν, θα πρέπει να παρέμβει η Γερμανία, εξ ου και η πρωτογενής και έγκυρη πληροφόρηση από την πλευρά του Βερολίνου.
Το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να μαθαίνουμε… από ψιθύρους, τη «μυστική διπλωματία» γύρω από το PSI. Σε τελική ανάλυση, αφορά το μέλλον μας. Και το μέλλον των γενεών που έρχονται. Καθώς φυσικά και το πότε ακριβώς θα «ξεκλειδώσουν» οι πρόωρες εκλογές, που θα αποκαταστήσουν την αρμονία κοινωνίας και Βουλής.