Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ψαλιδάκι… on ice!


Ο Κλέιτον… έσπασε τον πάγο!
Ο Βραζιλιάνος άσος με ωραίο ψαλιδάκι στο 86’ έδωσε σημαντική νίκη στην κούρσα του πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες» με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα παιχνίδι που αποφασίστηκε τελικά να γίνει.
Το ματς ξεκίνησε με… ένταση από την αρχή, καθώς το γήπεδο ήταν ακατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο, λόγω πάγου. Παρ’ όλα αυτά, ο διαιτητής Σπάθας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί κανονικά το ματς με 40 λεπτά καθυστέρηση, το οποίο μας πρόσφερε πλούσιες συγκινήσεις.
Τα εκπληκτικά σκηνικά δεν έλειψαν με τον Λέτο στο 15' να πηγαίνει στον πάγκο του ΠΑΣ και συνεννοείται με τους ποδοσφαιριστές του, για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να διακόψουν την αναμέτρηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατα την διάρκεια του αγώνα, η πράσινη ΠΑΕ εξέδωσεανακοίνωση.
Το ματς είχε εκπληκτικό ρυθμό και πολλές φάσεις. Πολύ σπουδαία εμφάνιση από τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε ο γκολκίπερ, Ορέστης Καρνέζης.
Ο Καρνέζης... χόρευε στον πάγο...
Ο πάγος είχε «σκεπάσει» αρκετά σημεία του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα να έρθουν τα έντονα παράπονα κυρίως των φιλοξενούμενων. Αρχικά, φαινόταν πως το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί, παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι άνθρωποι του γηπέδου με… σκούπες ακόμα και με το φορείο για τους τραυματίες (!), ώστε να σπάσουν τον πάγο.
Μετά από 40 λεπτά καθυστέρηση το ματς ξεκίνησε και ο Καρνέζης, εμφανίστηκε τόσο… ζεστός κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού» -παρά το κρύο- με αποτέλεσμα να κρατήσει όρθια την ομάδα του. Ο Λέτο θέλησε να… συνεργαστεί με τους παίκτες του ώστε να γίνει οριστική διακοπή του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, το μόνο που κατάφερε ήταν να δει την κίτρινη κάρτα για την κίνησή του.
Ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση να αποτελεί το τετ-α-τετ του Τοτσέ. Από εκεί και πέρα, ο Καρνέζης, αντικατέστησε επάξια τον Καπίνο, σώζοντας την κατάσταση στις δύο ευκαιρίες του Μπεσέρα και την ευκαιρία του Βίλα.

...ο Κλέιτον τον... έσπαγε
Ο ΠΑΣ πίεσε και στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Καρνέζης από την πλευρά του συνέχισε να αρνείται πεισματικά να παραβιαστεί η εστία του, αποκρούοντας και το τετ-α-τετ του Γεωργίου. Ο Παναθηναϊκός, άργησε αλλά έδειξε σημάδια ζωής, με τον Κουίνσι να χάνει σπουδαία ευκαιρία με σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Κηπουρός, αλλά και με την ευκαιρία του Κατσουράνη.
Η είσοδος του Λέτο στο 62’ στην θέση του Βιτόλο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην… αφύπνιση του «τριφυλλιού» το οποίο είχε γίνει εμφανά πιο επικίνδυνο. Ο Τοτσέ δεν κατάφερε αργότερα να ανοίξει το σκορ με τον Ζαραδούκα να διώχνει την μπάλα από την γραμμή. Ο Κλέιτον, όμως δεν αστόχησε στην συνέχεια και με ωραίο ψαλιδάκι μετά από διώξιμο του Κώτσιου έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Φερέιρα. Ο Σκούφαλης έχασε την τελευταία ευκαιρία να πάρει ο ΠΑΣ τον βαθμό.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87’ Μπακαγιόκο), Nτε Βινσέντι, Γεωργίου (90’ Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58’ Τζάνης)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Ιωαννίδης, Σιμάο, Βιτόλο (62’ Λέτο), Κουίνσι (78’ Φουρλάνος), Μαυρίας (46’ Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»