Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Νίκησε βροχή, μπλάκ-άουτ και Ξάνθη ο Άρης

Ο Άρης δεν πτοήθηκε από τις δύο διακοπές ρεύματος που σημάδεψαν το ματς στα Πηγάδια, ούτε από την ισχυρή βροχόπτωση καθόλη τη διάρκειά του, και με 2-0 επί της Ξάνθης έφτασε στην τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε ματς (έχει και μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι). 

Ο Ούμπιντες στο 59' και ο Καστίγιο στο 67' ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Μασάδο, απέναντι στους «ακρίτες» που γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική τους ήττα. Από το 71ό λεπτό οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Βάλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν πολλές ευκαιρίες και την Ξάνθη να έχει σε μεγάλη μέρα τον Βιβιανί. Ο Αρης πλησίασε στο γκολ στο 12', όταν μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Καπετάνος, ο Βιβιανί έδιωξε προσωρινά και από πολύ κοντά ο Φατί έστειλε τη μπάλα άουτ. Η «απάντηση» της ακριτικής ομάδας ήρθε στο 25', όταν ο Μαρκόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Βελλίδη, αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε λίγο άουτ.

Το ματς διακόπηκε στο 30ό λεπτό, καθώς έπεσε η τάση του ρεύματος στους πυλώνες του γηπέδου από κεραυνό. Μετά από περίπου 10 λεπτά ξεκίνησε και πάλι, με την ομάδα του Μασάδο να μην μπορεί να νικήσει τον καταπληκτικό Βιβιανί. Στο 38' ο Γάλλος γκολκίπερ της Ξάνθης απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Λαζαρίδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα είπε και πάλι «όχι» αυτή την φορά στο Νέτο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να φτάνουν κοντά στο γκολ, με τον Μαρσελίνιο να σουτάρει από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αρης ανέβασε στροφές και πήρε το προβάδισμα στο 59' με το πλασέ του Ούμπιντες, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, ο Νέρι Καστίγιο με το έβδομο γκολ στα τελευταία 5 ματς, έκανε το 2-0 και κάπου εκεί το ματς είχε τελειώσει. Ιδιαίτερα, μετά την αποβολή του Βάλλα, στο 71ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη πιο εύκολο...Στο 73', πάντως, η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Μαρκόφσκι να σουτάρει προ κενής εστίας άουτ.

Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του 90ου λεπτού έγινε ξανά διακοπή του ρεύματος. Αυτή την φορά οι ομάδες έμειναν στα αποδυτήρια για περισσότερο από μισή ώρα, ωστόσο, επανήλθαν παίχτηκαν τρία λεπτά καθυστέρησης και το ματς τελείωσε κανονικά. 

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Βάλλας, Σουάνης - Καστίγιο, Καζναφέρης, Νέτο, Βελλίδης

Κόκκινες: 71΄ Βάλλας (δεύτερη κίτρινη)

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (69' Νταρμπόν), Μαρκόφσκι (81' Καζάκης), Φλίσκας (62' Σουάνης), Ντάνι, Βλαχοδήμος.

ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Παπαζαχαρίας, Καστίγιο (85' Κατίδης), Φατί, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Καπετάνος (83' Τσουκάνης), Λαζαρίδης, Ουμπίντες.

Πηγή "in.gr"