Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

«Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει» λένε Μέρκελ και Σαρκοζί

Την πίεση προς την Αθήνα κρατούν αμείωτη ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας από κοινού πως «ο χρόνος τελειώνει» και δεν πρόκειται να εκταμιευθούν κεφάλαια εάν δεν ληφθούν αποφάσεις -απηχώντας επί λέξει το τελεσίγραφο της Κομισιόνπρος την ελληνική κυβέρνηση.

Οι δύο ηγέτες ανέφεραν πως η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ταμείο αποπληρωμής του χρέους, στο οποίο θα πηγαίνουν τα ελληνικά έσοδα.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία, δεν μπορούμε να φανταστούμε πως δεν θα υπάρξει συμφωνία» τόνισε ο Ν.Σαρκοζί στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, λέγοντας πως οι Έλληνες ηγέτες έχουν «αναλάβει δεσμεύσεις και πρέπει να τις τηρήσουν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Θέση του Βερολίνου και του Παρισιού είναι πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ανέφερε από την πλευρά της και η Γερμανίδα καγκελάριος. «Πρέπει όμως να πως πως δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα» συμπλήρωσε, λέγοντας πως «όσοι έχουν ευθύνη στην Ελλάδα πρέπει να ξέρουν πως δεν θα αποκλίνουμε από αυτή τη θέση».

«Ο χρόνος πιέζει πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα και δεν καταλαβαίνω ποιο το όφελος των καθυστερήσεων» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

To ζήτημα της Ελλάδας πρέπει να λυθεί «μια και καλή» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, λέγοντας μάλιστα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο «δύσκολο έργο που έχει», θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

«Τώρα επαφίεται στα δύο κόμματα, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί και να υπογραφεί. «Στην Ευρώπη έχουμε όλοι δικαιώματα και υποχρεώσεις» κατέληξε.

Πηγή "in.gr"