Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Έκδοση απεργιακού φύλλου από τους εργαζόμενους στην «Ελευθεροτυπία»

Στην έκδοση απεργιακού φύλλου που έχει τίτλο «Οι εργαζόμενοι» προχώρησαν την Τετάρτη οι συντάκτες και το προσωπικό της «Ελευθεροτυπίας» που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες και οι οποίοι συμπλήρωσαν 56 ημέρες απεργίας. 

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους αναγνώστες οι εργαζόμενοι της εφημερίδας τονίζουν ότι η έκδοση του απεργιακού φύλλου «αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος και αποτελεί μια οφειλή προς τους χιλιάδες αναγνώστες μας».

«Στόχος δεν είναι να υποκατασταθεί η 'Ελευθεροτυπία', που είναι η εφημερίδα μας, αλλά να την κρατήσουμε ζωντανή για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία μας, να επανασυνδεθούμε με τους αναγνώστες, να δηλώσουμε παρόντες ως εργαζόμενοι και ως απεργοί και να εντείνουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά αναφέρονται στα ψηφίσματα των συνελεύσεων μας» τονίζουν. 

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι διανύουν την 56η ημέρα απεργίας, «διεκδικώντας το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας και των αποζημιώσεων όσων συναδέλφων απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση».

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα απευθύνουν «έκκληση στην ιδιοκτησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να εξασφαλίσει την επάνοδο της εφημερίδας στην κανονική κυκλοφορία» και ζητούν να αποσυρθεί η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. 

«Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε κάθε διάλογο που δε θα είναι προσχηματικός, ούτε θα υπονομεύει τα κατοχυρωμένα εργασιακά τους δικαιώματα» καταλήγουν. 

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για τις 7 Μαρτίου από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η συζήτησης της αίτησης για υπαγωγή της εφημερίδας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το δικαστήριο ανανέωσε έως τη νέα δικάσιμο την προσωρινή διαταγή που ήδη είχε εκδώσει όσον αφορά το ακαταδίωκτο της εταιρείας έναντι των πιστωτών της. 

Ωστόσο, αυτή τη φορά το δικαστήριο εξαίρεσε τους εργαζομένους της εφημερίδας οι οποίοι έχουν κερδίσει με αποφάσεις του Ειρηνοδικείου, με αποτέλεσμα να μπορούν πλέον να τις εκτελέσουν έως το ήμισυ (50%) των συνολικών αξιώσεών τους.

Πηγή "in.gr"