Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Έντονες φήμες για ύπαρξη εγγράφου με σαφές χρονοδιάγραμμα για την ελληνική χρεωκοπία


Τα κυριότερα σημεία ενός εγγράφου το οποίο φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους κορυφαίοι τραπεζίτες των ΗΠΑ ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου έκαναν γνωστά αμερικανικά ιστολόγια και blogs. Σύμφωνα πάντα με αυτές τις πληροφορίες τουλάχιστον δύο κορυφαία στελέχη των τραπεζών Barclays και JP Morgan ενώ και άλλα στελέχη άλλων τραπεζών θεωρείται πως κατέχουν το ίδιο έγγραφο.
Στο έγγραφο αναφέρεται ρητά πως η Ελλάδα πρόκειται να κηρύξει και επίσημα πτώχευση αμέσως μετά το τέλος της εργάσιμης ημέρας την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα παγώσουν συμπεριλαμβανομένων και εκτάκτων μέτρων ώστε να προλάβουν την άτακτη εκροή κεφαλαίων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μάλιστα στο έγγραφο αυτό διευκρινίζονται και λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα οι ελάχιστες εξαιρέσεις που θα ισχύσουν για να αναλήψεις λογαριασμών.
Όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες θα λάβουν σαφείς οδηγίες για την μη πραγματοποίηση συναλλαγών με ευρώ καθ΄όλη της διάρκεια της Δευτέρας 26 Μαρτίου ενώ όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά για τουλάχιστ6ον μια ημέρα.
Αν και ο/οι συντάκτης/συντακτες του εγγράφου δεν έχει γίνει κατορθωτό να εξακριβωθούν –και κατά συνέπεια ούτε και η ακρίβεια των πληροφοριών που αναφέρονται σε αυτό- εντούτοις ορισμένα γεγονότα που αναφέρονται θέλουν να επιβεβαιώνουν τα αναγραφόμενα. Κύριος άξονας αυτών η απροθυμία των ΗΠΑ να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω το IMF αλλά και η ενεργοποίηση του «μπλοκ» “EU-Nord” για εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ. 
Να σημειωθεί πάντως πως ούτε το περίφημο αυτό έγγραφο έχει παρουσιαστεί αλλά ούτε βέβαια -όπως προαναφέρθηκε- και οι συντάκτες του να έχουν γνωστοποιηθεί.
Είναι επομένως πολύ πιθανή η εκδοχή να πρόκειται για ακόμη ένα παιχνίδι των κερδοσκόπων -κάθε είδους- παιχνίδι που επιδιώκουν να στήσουν μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων έχοντας ως "βατήρα" την ελληνική οικονομική κρίση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr