Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνικά νησιά θέλει ο Αυστριακός Λάιτλ

Μπορεί η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδος να είχε μόνο σαν κακόγουστο αστείο εμπλακεί στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, με Γερμανούς βουλευτές να ψελλίζουν με δόση ειρωνείας την πιθανότητα πώλησης νησιών και αρχαίων μνημείων προ ενός και πλέον έτους, όταν και μπαίναμε στη δίνη της τρόικας, αλλά μόλις μία ημέρα μετά τις εξελίξεις της Κυριακής -που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να κλείσει τα στόματα ανθελλήνων παραγόντων της ευρωβουλής- αφού παραδώσαμε γη και ύδωρ θέλοντας και μη, μετά τις αποφάσεις της μη εκλεγμένης κυβέρνησης Παπαδήμου, κάποιοι εκτός από ανιστόρητοι αποδεικνύονται είναι και αμετανόητοι!

Αυτή τη φορά, δε, οι εξυπνακισμοί και οι προκλήσεις με παρόλες «πουλήστε νησιά να σωθείτε» δεν προέρχονται από χείλη Γερμανών, αλλά από την Αυστρία και πιο συγκεκριμένα από τον πρόεδρο του αυστριακού οικονομικού επιμελητηρίου Κρίστοφ Λάιτλ. Με σοβαρότητα που σημαίνει πως το πίστευε κιόλας ο αθεόφοβος, ο Λάιτλ δήλωσε χθες βράδυ «Η Ελλάδα θα μπορούσε να σκεφτεί να προχωρήσει στην πώληση μερικών απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών. Αυτό μπορεί να μην λύσει το πρόβλημα του χρέους, αλλά ασφαλώς θα εκλαμβανόταν από τους Ευρωπαίους ως μια συμβολική χειρονομία. Εκτιμώ πως θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα. Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, που θα εισπραχτούν, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό,τι μπορεί».

Ο Λάιτλ, πάντως, αναφερόμενος σε πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας ή, την με οποιοδήποτε τρόπο έξοδό της από την ευρωζώνη, φάνηκε να είναι κάθετα αντίθετος και υπογράμμισε πως από οικονομικής άποψης θα ήταν ανυπολόγιστες οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης τόσο ψυχολογικά όσο και σε καθαρό οικονομικό κόστος, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους Ευρωπαίους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 63χρονος Λάιτλ, άλλοτε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου είναι και αντιπρόεδρος του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, του χριστιανοδημοκρατικού συντηρητικού κόμματος, του κεντροδεξιού κινήματος εξουσίας της Αυστρίας που αποτελεί την αυστριακή έκφανση του κεντροδεξιού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανγκέλα Μέρκελ στη Γερμανία με το οποίο διατηρεί στενότατες σχέσεις!

Πηγή "Πενταπόσταγμα"