Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στο Eurogroup της Δευτέρας το «ελληνικό ζήτημα»

Τη Δευτέρα, στο προγραμματισμένο Εurogroup, παραπέμπεται το «ελληνικό ζήτημα», οπότε αναμένεται να ληφθούν και οι καθοριστικές αποφάσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας. 

Στο σημερινό συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη, παρουσιάσθηκε και η έκθεση της τριμερούς για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μιλώντας μετά την τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τη Δευτέρα θα δοθεί οριστική λύση στην εκκρεμότητα. "Έχουμε ουσιαστική πρόοδο, νομίζω ότι τη Δευτέρα θα πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις" εκτίμησε.

Για αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας κάνουν λόγο πάντως αναλυτές του χρηματοπιστωτικού οίκου JP Morgan εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης μετά και την απόφαση αντικατάστασης του Eurogroup με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με το στέλεχος της JP Mοrgan Νίκολα Μάι, κάποιες χώρες της ευρωζώνης φαίνεται να εξετάζουν θετικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς απέστειλε επιστολή προς τους επικεφαλής της τρόικας, με την οποία δεσμεύτηκε για τη στήριξη των πολιτικών του νέου οικονομικού προγράμματος.

Τη διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ θα μείνει σταθερά προσηλωμένο στην υλοποίηση των στόχων για το πρόγραμμα σταθεροποίησης, τονίζει από την πλευρά του στην επιστολή του 

προς τους δανειστές ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πηγή "skai"