Κυριακή 5 Μαΐου 2013

10 συγκινητικές ιστορίες μεταξύ ανθρώπων και σκύλων


Ανάμεσα στα σκυλιά και στους ανθρώπους πάντα υπήρχε μία ειδική χημεία. Είναι μια σχέση που, χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται από αγάπη, φιλία και παντοτινή αφοσίωση. Διαβάστε στην συνέχεια 10 ιστορίες μεταξύ ανθρώπων και σκύλων που θα σας συγκινήσουν…

1. Ανάπηρη σκυλίτσα υποδέχεται το αφεντικό της

Η Έμμα είναι ένα χαριτωμένο σκυλί pit-bull που πάσχει από μια σοβαρή συγγενή ανωμαλία. Έχει μια σπάνια ασθένεια στα κόκκαλα η οποία έχει περιορίσει δραματικά την κίνηση της. Όταν το αφεντικό της επιστρέφει, έπειτα από ταξίδι έξι μηνών στο Αφγανιστάν, η Έμμα βάζει όλη της την δύναμη στα μπροστινά της πόδια για να τρέξει κοντά του και να τον υποδεχτεί.
«Η Έμμα είναι πολύ δεμένη με τον άντρα μου» αναφέρει στη περιγραφή του βίντεο η γυναίκα του στρατιωτικού και συνεχίζει «όταν έφυγε για το Αφγανιστάν ένιωσα ότι κάτι έσπασε μέσα της.»

2. Σκύλος «τρελαίνεται» όταν βλέπει μετά από καιρό το αφεντικό του


3. Ο John και ο Schoep, μια σχέση 19 χρόνων

Ο John Unger και ο σκύλος του Schoep έχουν μια σχέση δυνατή που κρατάει εδώ και 19 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο John υιοθέτησε το συμπαθές τετράποδο σε ηλικία μόλις 8 μηνών, σώζοντάς το κυριολεκτικά από τον βάναυσο ιδιοκτήτη του που το κακοποιούσε. Κι ο Schoep όλα αυτά τα χρόνια ανταπέδωσε την αγάπη του αφεντικού του με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν πάντα δίπλα του, και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές. «Όταν χώρισα με την αρραβωνιαστικιά μου έπεσα σε κατάθλιψη. Έφτασα κοντά στην αυτοκτονία. Ο Schoep με γλίτωσε πολλές φορές από το θάνατο.», λέει ο John. Ο καιρός πέρασε και έφτασε αυτή η στιγμή για τον John που έπρεπε να ανταποδώσει την αφοσίωση στο σκύλο του.
Πριν από μερικά χρόνια ο Schoep εμφάνισε αρθρίτιδα και οι πόνοι ήταν αφόρητοι από την αρχή. Το σκυλί δεν μπορούσε να κινηθεί εύκολα, δεν έβρισκε πουθενά ησυχία και το χειρότερο δεν μπορούσε πια να κοιμηθεί. Αν και η θεραπεία είναι πολύ ακριβή για τον John, ο οποίος εργάζεται ως επιστάτης σε ένα αγρόκτημα έξω από Bayfield στο Ουισκόνσιν, ο ίδιος αγόραζε στην αρχή όλα τα φάρμακα επιμελώς, προκειμένου να μειωθούν οι πόνοι στα κόκαλα του σκύλου.
Όμως η κατάσταση του Schoep χειροτέρευε. Ο John δοκίμασε τα πάντα και βρήκε σύντομα τη λύση: Πηγαίνει καθημερινά τον σκύλο του αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σε μια λίμνη, και τον νανουρίζει υπομονετικά μέσα στο νερό!!! «Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκοιμηθεί λίγο και να ξεκουραστεί. Η θερμοκρασία του νερού μειώνει τους πόνους στα κόκαλά του. Κάθομαι όσο χρειαστεί αρκεί να του προσφέρω λίγη ηρεμία.», περιγράφει ο John.

4. Τα τελευταία λεπτά με τον Oden

Ο Oden έπειτα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο κουρασμένος παραδίδει τα όπλα


5. Μια σκυλίτσα που την έλεγαν «Πίστη»

Αυτή η πολύ χαριτωμένη σκυλίτσα γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 2002. Δυστυχώς για αυτή ήρθε στην ζωή με μόνο 2 πόδια γεγονός που φυσικά την εμπόδιζε να περπατήσει. Κανείς δεν ήθελε να έχει ένα σκυλί με δύο πόδια. Ούτε καν η ίδια η μητέρα της.
Ο πρώτος της ιδιοκτήτης ήταν πεπεισμένος ότι δεν θα μπορούσε να επιζήσει με δυο πόδια και αποφάσισε να την θανατώσει. Πριν όμως προλάβει να το κάνει εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός η Jude Stringfellow, που προσφέρθηκε να την υιοθετήσει και να την φροντίσει. Ήταν αποφασισμένη να την εκπαιδεύσει και να διδάξει σε αυτό το μικρό σκυλί να περπατάει μόνο του, έστω και με τα δυο το πόδια. Το έκανε και την ονόμασε Faith, «πίστη». Διαβάστε περισσότερα εδώ!



6. Το κλάμα του Hawkeye μπροστά στο φέρετρο του αφεντικού του

Ο Jon Tumilson ήταν ένας από τις 30 Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν στις 6 Αυγούστου, όταν ένας πύραυλος έπληξε ένα ελικόπτερο Σινούκ των ΗΠΑ στο οποίο επέβαινε. Στην κηδεία του έκλαψαν για αυτόν 1.500 άνθρωποι, μέλη της οικογένειας του, φίλοι του και ένας σκύλος… Ο Hawkeye! Διαβάστε περισσότερα εδώ!


7. Ο Λούκας και ο Juno

Ο Lucas Hembree είναι ένα 4χρονο αγόρι από την Alcoa του Ανατολικού Tennessee. Ο μικρός έχει διαγνωστεί ότι πάσχει από το σύνδρομο Sanfilippo, μια ασθένεια που ονομάζεται και «παιδική ηλικία του Αλτσχάιμερ» και έχει προσδόκιμο ζωής μόλις 15 χρόνια.
Οι γονείς του Lucas στην προσπάθεια τους να τον βοηθήσουν να αισθανθεί καλύτερα, σκέφτηκαν να του πάρουν ένα σκύλο.
Οι περισσότεροι που έμαθαν την απόφαση του, του τόνισαν εμφατικά ότι ήταν μια πολύ κακή ιδέα. Αυτοί όμως δεν γνώριζαν τον Juno. Από την μέρα που ο Juno συνάντησε τον Lucas έγιναν αχώριστοι φίλοι. Διαβάστε περισσότερα εδώ!


8. Η χαρούμενη Gracie υποδέχεται το αφεντικό της



9. Η τελευταία επιθυμία ενός ετοιμοθάνατου

Ένας 57χρονος άστεγος καρκινοπαθής λίγο πριν πεθάνει παρακάλεσε τους γιατρούς να τον βοηθήσουν να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία. Να αγκαλιάσει για τελευταία φορά την καλύτερη του φίλη. Την Yurtie.
Η Yurtie, μια πανέμορφη σκυλίτσα, ήταν η μοναδική του παρέα του όσα χρόνια ζούσε στο αυτοκίνητο του και δεν μπορούσε να φύγει από την ζωή χωρίς να την αποχαιρετήσει. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε και σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή που έζησαν ποτέ.
Όταν η Yurtie βγήκε από το δωμάτιο εκείνος πιο ήρεμος από ποτέ έκλεισε τα μάτια του και άφησε την τελευταία του αναπνοή. Ευτυχώς η Yurtie δεν έμεινε μόνη. Έχει βρει μια νέα οικογένεια να νοιάζεται για αυτήν και να την προσέχει. Διαβάστε περισσότερα εδώ!

10. Η συγκινητική ιστορία του Καπιτάν που κοιμάται εδώ και 6 χρόνια στον τάφο του ιδιοκτήτη του

Ο Καπιτάν, ένας σκύλος ο οποίος έχει παραμείνει δίπλα στον τάφο του νεκρού ιδιοκτήτη του για τα τελευταία έξι χρόνια αποδεικνύει ότι η αγάπη και η αφοσίωση ενός ζώου ξεπερνά τα όρια της ζωής και του θανάτου. Παρά το γεγονός ότι έχει ακόμη οικογένεια για να γυρίσει στο σπίτι του απλά αρνείται να φύγει από το πλευρό του αφεντικού του. Διαβάστε περισσότερα εδώ!