Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

"Ηλεκτρονικη διακυβέρνηση": Placebo το φάρμακο διά πάσαν νόσον - Λάθος υπαλλήλου μπλόκαρε το ΤΑΧΙS σε 27 Δ.Ο.Υ!!!

Το πασίγνωστο σε όλους μας σύστημα TAXIS, αυτό δηλαδήτο "υπερεργαλείο" της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,κόντεψε προχθές (Μ.Δευτέρα) να  πάθει  "σόκ αταξίας" εξ αιτίας  του λάθους υπαλλήλου μιας  εκ των 27 ΔΟΥ  που είναι  πιλοτικά (προς το παρόν) διασυνδεδεμένες με το TAXIS.

Ένα  απλό λάθος  πληκτρολόγησης ,το οποίο ειδικά κάτω  απο συνθήκες  πίεσης, είναι  μαθηματικά βέβαιο ότι θα συνέβαινε και φυσικά θα ξανασυμβεί.

Ένα  απλό λάθος χειρισμού, που όμως  αποδόμησε  την πολυδιαφημισμένη αποτελεσματικότητα και  λειτουργικότητα των "εργαλείων" της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", αφού ο  μύθος  της  "ασφάλειας" και της "προστασίας" των   δεδομένων (προσωπικών κ.α) έχει  καταρριφθεί  επανειλημένως τους τελευταίους μήνες.

Το αποτέλεσμα  του ... μικρού  "ηλεκτρονικού black-out" ήταν  να μην μπορούν  οι διασυνδεδεμένες με το TAXIS εφορίες να  εισπράξουν  φόρους ,πράγμα που ειδικά σε περιπτώσεις  οριακά ληξιπρόθεσμων οφειλών  ΦΠΑ κλπ ,δημιούργησε
  τεράστιο πρόβλημα σε όσους  κατάφεραν να διαβούν  την πόρτα  των ΔΟΥ  με σκοπό να πληρώσουν.

Αυτό είναι  το σύστημα - θεός  που  μας είπαν πως θα  ξαναφέρει  την τάξη , την ευνομία, την  φορολογική δικαιοσύνη και τελικά την "ανάπτυξη" σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο.


Δυστυχώς  όπως έχουμετονίσει εδώ και χρόνια, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση (δικτατορία)  δεν αποτελεί  απειλή μόνο εναντίον της  ελευθερίας , της ιδιωτικότητας, και της δημοκρατίας , αλλά  και εναντίον του ίδιου της  του εαυτού, η για να είμαστε  ακριβείς, εναντίον των προσχημάτων  που χρησιμοποιούνται  ως επιχειρήματα  για την αναγκαιότητα  της  εξάπλωσής της  σε κάθε  τομέα της ζωής των  Ελλήνων πολιτών.

Επειδή δεν είμαστε πολιτικάντηδες και  ως εκ τούτου  δεν  έχουμε κοντή μνήμη,  παραθέτουμε μία   σχετική είδηση  απο το  πρόσφατο παρελθόν :

 
«Απέκτησα όλο το σύστημα TAXIS με 3.000 ευρώ»
 
«Πλήρωσα 3000 ευρώ για να αγοράσω από έναν ιδιώτη, όλα τα δεδομένα του συστήματος TAXIS και των διαδικασιών περαίωσης από τους πολίτες! Γνωρίζω ότι άλλες τουλάχιστον οκτώ εταιρείες προχωρούν σε εμπόριο δεδομένων για οικονομικές συναλλαγές, χωρίς να έχουν καμία επίπτωση…»

Σε αυτόν τον ισχυρισμό φέρεται να προχωρά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων στη Δάφνη, στην οποία η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε προ δύο ημερών περισσότερα από 67 εκατομμύρια στοιχεία για συναλλαγές και περιουσιακά στοιχεία ελλήνων πολιτών. Σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας βρέθηκαν ... στοιχεία για φορολογικά δεδομένα, για ακίνητα και αυτοκίνητα που κατέχουν εκατομμύρια πολίτες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν και πλήρεις εκλογικοί κατάλογοι. Οι περισσότεροι από τους πελάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούσαν στοιχεία για δεκάδες χιλιάδες πολίτες ή εταιρείες από τους οποίους υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.

Από την πλευρά του κατηγορουμένου ο νομικός εκπρόσωπός του κ. Αλέξης Στεφανάκης, αναφέρει ότι
 «ο πελάτης μου, όπως προκύπτει από δεκάδες τιμολόγια που κατασχέθηκαν, δεν εμπορευματοποιήθηκε προσωπικά δεδομένα. Εδινε στοιχεία για ακίνητα που συνέλεγε από υποθηκοφυλακεία, ενώ τα στοιχεία των ΙΧ τα είχε μέσω ασφαλιστικών εταιρειών. Δραστηριοποιείται από το 1997 κι αυτές τις λίστες τις απέκτησε σταδιακά…».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης, θα υποστηρίξει ότι τους εκλογικούς καταλόγους τους έχει εντοπίσει στο Ιντερνετ. Ακόμη θα ισχυρισθεί ότι είχε αγοράσει τα φορολογικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών 
«από κάποιον ιδιώτη που του εμφανίσθηκε ξαφνικά στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζει περισσότερα στοιχεία της ταυτότητας του».
 Όπως προκύπτει, από τις ίδιες πηγές, στον ανακριτή θα παρουσιασθούν και δύο συγκατηγορούμενοί του, στελέχη της ίδιας εταιρείας.