Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός Τρίτη και 13 στη 13η συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει μετά από 18 μήνες στο Τσάμπιονς Λιγκ στην 13η του συμμετοχή, Τρίτη και 13 (!), στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η Μαρσέιγ που ύστερα από 5 αγωνιστικές στο γαλλικό πρωτάθλημα δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη (3 ισοπαλίες, 2 ήττες) θα είναι την Τρίτη η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο κατάμεστο από 31.000 κόσμο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 21:45 με διαιτητή τον Πορτογάλο Πέδρο Προένσα


Στη συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη, έχει κέφι και διάθεση να κερδίσει το ματς. Παρά τα προβλήματα, με την έλλειψη ρυθμού από την έλλειψη επίσημων αγώνων και τους πρόσφατους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών. Θεωρεί “επικίνδυνη” ομάδα τη Μαρσέιγ και δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι δεν έχει κάνει νίκη στο γαλλικό πρωτάθλημα. “Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε περάσει τους δύο μήνες προετοιμασία και είμαστε πολύ ήρεμοι. Έχει περάσει καιρός από την ημέρα που ξεκινήσαμε προπονήσεις και σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις μία σεζόν. Θα δούμε στο γήπεδο αν αυτό είναι καλό ή κακό. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε τραυματισμούς, έχουμε παίκτες που αποκτήσαμε πρόσφατα, όπως ο Μακούν και ο Ορμπάιθ, αλλά χάσαμε και έναν παίκτη (τον Ριέρα) στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Αυτά είναι τα προβλήματα που μας απασχολούν και όχι ότι δεν έχουμε επίσημα παιχνίδια...”

Ο Βάσκος προπονητής, σε ερώτηση και για το ενδεχόμενο να παίξει στο αριστερό άκρο ο Φουστέρ, απέφυγε να αποκαλύψει τα σχέδιά του για την ενδεκάδα. Εκτιμά ότι το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ θα έχει έντονο ρυθμό, θεωρεί  ότι η γαλλική ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη από πλευράς φυσικής κατάστασης και γνωρίζει πότε είναι η στιγμή που πρέπει να επιστρέψει. “Έχει καλή στρατηγική και οι παίκτες της μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε στημένη φάση και κάθε λάθος του αντιπάλου”.



Πηγή enet.gr