Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κορυφή με σούπερ Κέβιν!


Με εμφάνιση αλά Κέρκυρα και τα "πρώτια βιολιά" του σε μεγάλη βραδιά, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα (και) από τη Λιβαδειά, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 0-4 σε εξ αναβολής αγώνα της 2ης αγωνιστικής της Superleague.
Ο Κέβιν Μιραλάς ήταν απολαυστικός, πετυχαίνοντας χατ τρικ, ενώ τον χορό των τερμάτων για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε άνοιξε μόλις στο 9' ο Μάρκο Πάντελιτς. Αμφότεροι έχουν πλέον από εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα, ένα παραπάνω από τον Ραφίκ Τζιμπούρ.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει δυο ματς λιγότερα και δυο από την ΑΕΚ.
Για τέταρτο σερί ματς της Superleague, οι Πειραιώτες κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, την στιγμή που ο Λεβαδειακός έμεινε στους έξι βαθμούς σε έξι αγώνες και θα ψάξει σε άλλα ματς να αναρριχηθεί στη βαθμολογία.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπλήρωσε 100 αγώνες στον πάγκο του Ολυμπιακού και ήταν το καλύτερο "δώρο" από τους ποδοσφαιριστές του αυτή η άνετη νίκη στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

O αγώνας
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη - Μαρκάνο στις δυο πτέρυγες της άμυνας. Οι Αβραάμ και Παπάζογλου αποτέλεσαν το δίδυμο της άμυνας, ενώ οι Μανιάτης και Μοδέστο αποτέλεσε την δυάδα στα χαφ. Αριστερά ήταν ο Μόνχε, δεξιά ο Φετφατζίδης, στην κορυφή ο Πάντελιτς και λίγο πιο πίσω ο Μιραλάς.
Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος είχε αρκετά προβλήματα απουσιών και αυτό τον ανάγκασε να προβεί σε ορισμένες "αλχημείες", ώστε να κατεβάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα σε αυτό τον αγώνα κόντρα σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο, που ευθύς εξ αρχής ήταν το φαβορί.
Από νωρίς φάνηκαν οι διαθέσεις των Πειραιωτών, που μπήκαν με στόχο να πετύχουν νωρίς γκολ και τα κατάφεραν με δήμιο τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος ήρθε με... φόρα από το καρέ στην Κέρκυρα, ανοίγοντας το σκορ με δεξί σουτ στην κίνηση μόλις στο 9' έπειτα από μπαλιά που του έβγαλε ο Μοδέστο από τα δεξιά.
Ο Ολυμπιακός δεν επανάπευτηκε και ο Κέβιν Μιραλάς ανέλαβε από εκεί και πέρα, δράση, κάνοντας ό,τι ήθελε στο χορτάρι του γηπέδου της Λιβαδειάς. Στο 16' ο ίδιος έκανε το 0-2, όταν ύστερα από ωραία κάθετη του Μόνχε, βγήκε στην αντεπίθεση και με ωραίο πλασέ από πλάγια θέση νίκησε τον Κυριακίδη, φτάνοντας τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα.
Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου έδειξαν να συνέρχονται, ισορροπώντας κάπως το παιχνίδι, όμως αυτό δεν σήμαινε ότι προβλημάτισαν τον Μέγιερι, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο 30', μπλοκάροντας την μπάλα σε μακρινό σουτ που έγινε. Εύκολ βράδυ για τον 21χρονο Ούγγρο γκολκίπερ των Πειραιωτών...
Λίγο πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 39' έγινε και το 0-3. Ο Μιραλάς με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον Κυριακίδη και πλέον όλα τελείωσαν, αφού ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε από εκεί και πέρα να ελπίζει σε κάτι καλό, απλά ήθελε να περιορίσει την έκταση της ήττας.

Ο Κέβιν μίλησε ξανά...
Στην επανάληψη, ο  Ολυμπιακός συνέχισε να είναι το "αφεντικό", οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου απλά παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των αντιπάλων τους και δεν μπορούσαν να κάνουν και πάρα πολλά πράγματα, γνωρίζοντας άλλωστε ότι θα έπρεπε να κρατήσουν δυνάμεις για τα επόμενα ματς που έρχονται και στα οποία θα πρέπει να διεκδικήσουν βαθμούς κόντρα σε πιο βατούς αντιπάλους.

Στο 49' ο Πάντελιτς μπροστά σε άδεια εστία βρήκε ψηλά την μπάλα και την έστειλε άουτ, στη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία των Πειραιωτών στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, το τέταρτο γκολ δεν άργησε να έρθει και είχε την "υπογραφή" του Μιραλάς...
Στο 62', ο Βέλγος φορ με υπέροχο βολ πλανέ έπειτα από σουτ του Φετφατζίδη και πρώτη επέμβαση του Κυριακίδη, έκανε το 0-4 για τον Ολυμπιακό, με το ίδιο να φτάνει τα εννέα γκολ και να πιάνει τον Πάντελιτς. Ένα λιγότερο έχει πλέον ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Λίγα λεπτά μετά, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έδωσε τη θέση του στον Ποτουρίδη, ο Φουστέρ αντικατέστησε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Κέβιν Μιραλάς και ο Χαβίτο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μανιάτη.
Ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στους τρεις βαθμούς της νίκης και πλέον κοιτάζει την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Κυριακή στο Φάληρο και μετά ακολουθεί στις 21 Δεκεμβρίου ο αγώνας Κυπέλλου με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): 
Κυριακίδης, Αλεξίου (65' Κόρμπος), Ιωάννου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Βιάνα, Μαχαιράς, Γκρμπιτς, Μπεγκόνια (61' Νικολακάκης), Σάντσες, Ζουρούδης (63' Ναπολεόνι).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): 
Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος (66' Ποτουρίδης), Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μανιάτης (76' Χαβίτο), Μοδέστο, Φετφατζίδης, Μόνχε, Μιραλάς (72' Φουστέρ), Πάντελιτς.