Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Check-in και μπορεί την πρωτιά!


Εύκολα και με μία εξαιρετική εμφάνιση ο Ολυμπιακός, διέλυσε 86-61 την Καντού για την 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Euroleague και εξασφάλισε την παρουσία του στο Top 16.
Κορυφαίος για ακόμα μία φορά για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 22 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί, πως με νίκη επί της Νανσί στην Γαλλία, μπορεί να τερματίσει ακόμα και πρώτη η ομάδα του Πειραιά.
Ο Κυπελλούχος Ελλάδος, πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια θέση θα τερματίσει, καθώς τέσσερις ομάδες, μεταξύ των οποίων και αυτός, έχουν 5 νίκες και 4 ήττες. Η τελική κατάταξη και η πρώτη θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Σπανούλης και Πρίντεζης του έδωσαν διαφορά
Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο έμεινε κοντά στο σκορ απέναντι στην Καντού, η οποία πήρε ένα μικρό προβάδισμα. Χωρίς να αγχωθούν οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και με ένα σερί 9-0 πέρασαν μπροστά με +6 πόντους (18-12) στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
Ο Πρίντεζης έδωσε τις κατάλληλες λύσεις για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κάτω από την ρακέτα στην δεύτερη περίοδο. Έτσι, διατηρούσε το «πάνω χέρι» στον αγώνα και την πρωτοβουλία. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο δεν έμεναν με… σταυρωμένα τα χέρια.
Εκμεταλλεύτηκαν την κακή άμυνα του Ολυμπιακού και πέτυχαν κάποιους πόντους με τους οποίους παρέμειναν κοντά στο σκορ και έκαναν δύσκολη την… ζωή των γηπεδούχων σε κάποιο σημείο παίρνοντας προβάδισμα (24-25). Ο ηγέτης όμως Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος τελείωνε τις φάσεις με το γνωστό του τρόπο έβαλε… stop στην Καντού. Η βελτίωση της άμυνας, παράλληλα, έδωσε την θέση του… οδηγού ξεκάθαρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος με ένα καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή έκανε το 38-29 που ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Αποφασισμένος να τελειώσει
Έτοιμος να «καθαρίσει» το ματς μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και με τους Σπανούλη και Παπαδόπουλο να έχουν τον πρώτο λόγο έφτασε την διαφορά στο +15. Ο έλεγχος των ριμπάουντ και η καλύτερη άμυνα έδιναν πλεονέκτημα στους «ερυθρόλευκους».
Οι παίκτες του Ίβκοβιτς, στην τέταρτη περίοδο έφταναν ακόμα πιο εύκολα στο καλάθι και διατηρούσαν σε υψηλά επίπεδα το σκορ, πάνω από τους 20 πόντους. Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί έβλεπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και ο Ολυμπιακός είχε πάρει την πρόκριση. Έτσι, τα… σενάρια γι’ αυτόν μπαίνουν στην άκρη, εξαιρώντας βέβαια αυτά της πρωτιάς.
Τα δεκάλεπτα: 18-12, 38-29, 63-44, 86-61
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 12, Λούκας 7(1), Άντιτς 8(1), Σπανούλης 22(1), Κέσελ, Παπαδόπουλος 10, Γκετσεβίτσιους, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης 2, Σλούκας 4.
Καντού (Τρινκιέρι): Μίκοφ 17, Όρτνερ 2, Μαρκοϊσβίλι 6, Λιούνεν 9(1), Μαρκονατο 6, Ματζαρίνο 4, Τζανέλα 8, Σερμαντίνι 4, Τσινκιαρίνι 2, Μπαζίλε 3(1).