Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη



Μπορεί η Θεσσαλονίκη να φέρνει στο μυαλό χειμωνιάτικα weekends που σε γεμίζουν περισσότερο κι από μια πολυήμερη απόδραση, όμως η συμπρωτεύουσα μπορεί να σε μαγέψει και το καλοκαίρι. Χωρίς να έχει κάτι να ζηλέψει από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη, δείτε τι διαθέτει για μια χαλαρωτική summer in the city εμπειρία.


Λεωφόρος Νίκης: μπορείτε να περπατήστε στη λεωφόρο Νίκης, από τον Λευκό Πύργο μέχρι το λιμάνι και να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας σε ένα από τα πολλά και ποικίλα παραλιακά μπαρ-καφέ, ιδανικά απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.
Κρήνη: σε μια από τις ψαροταβέρνες ή τα μπαρ της περιοχής, κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και με το θαλασσινό αεράκι να σας χαϊδεύει ελαφριά στο πρόσωπο θα αισθανθείτε σα να βρίσκεστε σε κάποιο νησί.
undefined
Ροτόντα Αγ. Γεωργίου
Περαία: ακριβώς δίπλα στη θάλασσα βρίσκονται στοιχισμένα πολλά μικρά ταβερνάκια και ακόμα περισσότερα μπαρ που σας περιμένουν για να χαλαρώσετε μόνοι ή με φίλους υπό τους ήχους των κυμάτων που σκάνε στη στεριά.
Μουσεία: οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Από τα Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών και τα Μουσεία Κινηματογράφου και Φωτογραφίας στην Αποθήκη Α του λιμανιού, μέχρι το Τελλόγλειο Ίδρυμα, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ύδρευσης, η μουσειακή Θεσσαλονίκη σας περιμένει.
Παραλία
undefined
Αγία Σοφία
Εκκλησίες: το ενδιαφέρον των χειμερινών αξιοθέατων δεν λιώνει το καλοκαίρι σαν το παγωτό. Περιδιαβείτε στην ιστορία αιώνων της πόλης μέσα από τις πολλές παλιές της εκκλησίες. Η Ροτόντα του Αγ. Γεωργίου, η Αγία Σοφία, η Αχειροποίητος και φυσικά, ο ναός του Αγ. Δημητρίου, του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, είναι όλες εκεί και αξίζουν την επίσκεψη.
Μπιτ Μπαζάρ: περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια μέσα σ' έναν αέρα που μοσχοβολάει παρελθόν. Στο παζάρι του Σαββάτου μπορεί να κάνετε σπουδαίες αγορές στα παλαιοπωλεία που θα βρείτε εκεί μαζεμένα. Συνέχεια στη μικρή πλατεία με τα μπαρ και τα ουζερί.
undefined
Πλατεία Αριστοτέλους

Shopping: κινηθείτε στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Πρόξενου Κορομηλά για τα ψώνια σας και καταλήξτε για καφέ στα πεζοδρόμια της Παύλου Μελά. Εκεί, κι ενώ βρίσκεστε ακριβώς στο κέντρο, θα νιώσετε χιλιόμετρα μακριά από τη βαβούρα της μεγαλούπολης.
Δάσος του Σέιχ Σου: για μια πνοή καθαρού αέρα και περιπάτου μέσα στο πράσινο υπάρχει πάντα το δάσος του Σέιχ Σου. Δώστε του μία ευκαιρία, αφού ούτως ή άλλως η οδική πρόσβαση είναι πανεύκολη και ο δράκος δεν έχει εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια.
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Αρχαιολογικό Μουσείο

Γλυκά: μπορεί να προσέχετε τη διατροφή σας λόγω εποχής, αλλά κανείς δεν μπορεί να πάει στη συμπρωτεύουσα και να καταφέρει να αντισταθεί σε ένα καζάν ντιπί, ένα τρίγωνο πανοράματος ή σε ένα τσουρέκι (απλό ή γεμιστό) από τον Τερκενλή. Μια που είναι και καλοκαίρι, αναζητήστε και το μαστιχωτό παγωτό ντουντουρμά, δεν θα το μετανιώσετε.
undefined
Περαία
Λιμάνι
Νέα Κρήνη

Πηγή thea.gr