Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Στον αέρα η πρεμιέρα!!

Χρειάστηκε να φτάσει ξημέρωμα Σαββάτου για να σκεφτεί η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος την αναβολή της πρεμιέρας, την οποία η ίδια είχε ορίσει παρά τις πολλές και σοβαρές εκκρεμοδικίες που υπάρχουν σχετικά με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη Σούπερ Λιγκ της περιόδου 2011-2012.

Την Παρασκευή, ο Ηρακλής «μπλόκαρε» τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς κέρδισε την προσφυγή που είχε καταθέσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, σχετικά με τον υποβιβασμό του για πλαστογραφία.

Αποτέλεσμα ήταν η διοργανώτρια αρχή να ματαιώσει και το Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης, ενώ η Skoda Ξάνθη χαρακτήρισε «αδιανόητο να ξεκινήσει ένα τέτοιο πρωτάθλημα» και ο Παναθηναϊκός έκανε λόγο για«σκοπιμότητες που υποδεικνύουν την εκκίνηση του πρωταθλήματος».

Έτσι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξεκίνησαν ολονύκτιες διαβουλεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση της Σούπερ Λιγκ και τους υπευθύνους της NOVA για να αποφασίσουν σχετικά με την αναβολή της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ένα πρωτάθλημα «κουτσουρεμένο» που η πρεμιέρα του πέρασε από... 40 δικαστικά κύματα με την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι γνωστές οι 13 από τις 16 ομάδες. Η σέντρα ήταν προγραμματισμένο να γίνει (;) το Σάββατο με το ματς ΟΦΗ - Ατρόμητος στις 19:15 και ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης στις 21:30.

Όσο για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα που υποβιβάστηκαν στην Δ' Εθνική, οι αντικαταστάτες τους -και αν αυτοί υπάρξουν μετά τη δικαίωσή τους από το Διαιτητικό Εφετείο Αθηνών την Παρασκευή- δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί. 

Τις θέσεις τους διεκδικούν από τη μια μεριά η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός που την Παρασκευή κατέθεσαν νέες προσφυγές στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.  Παράλληλα, υποψήφιες για τις θέσεις του Βόλου και της Καβάλας είναι και οι Λεβαδειακός - Δόξα Δράμας, αν τελικά αποφασιστεί ότι αντικατάσταση από ομάδες της Β' Εθνικής.

Μετά από όλα αυτά το πρόγραμμα της πρεμιέρας-φαρσοκωμωδίας που είχε ίσχυε -τουλάχιστον μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου- είχε ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

19:15 ΟΦΗ - Ατρόμητος
Γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης»

21:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης (NOVA)
Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

19:15 Κέρκυρα - Παναθηναϊκός
ΕΑΚ Κέρκυρας

19:15 Πανιώνιος - Εργοτέλης
Γήπεδο Νέας Σμύρνης

21:30 ΠΑΟΚ – Ξάνθη
Γήπεδο Τούμπας



Πηγή in.gr