Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Εργο-τέλειοι οι «μικροί»!


«Ουδείς αναντικατάστατος» θα μπορεί, πλέον, να λέει ο Νίκος Καραγεωργίου στους «βασικούς» του μιας και η επιλογή του να κατεβάσει τον Εργοτέλη εντελώς αλλαγμένο στο ματς με τον Αστέρα, του βγήκε σε καλό…
Οι Κρητικοί πέτυχαν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, επί του Αστέρα με 2-0, και σκόρπησαν χαμόγελα στο Ηράκλειο, καθώς ήταν η δεύτερη νίκη τους στη φετινή σεζόν, η πρώτη μάλιστα ύστερα από 50 ολόκληρες μέρες!
Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους ταλαντούχους «μικρούς» να δείξουν τα… κότσια τους και να δικαιώσουν τον προπονητή τους για την εμπιστοσύνη. Πρώτος και… καλύτερος ο 23χρονος Νίκος Κατσικοκέρης, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός και σημείωσε το πρώτο του γκολ, κάνοντας το 2-0. Επίσης, ο Γιαλούσης επέστρεψε… βασικός και συνέβαλε στα μέγιστα και στα δύο γκολ της ομάδας του.

Οσο για τον νεαρό Καβουσάκη, βρέθηκε στο τέρμα λόγω… τιμωρίας του Πίρσον (σ.σ αν και στον πάγκο ήταν μετά τον τραυματισμό του Αθανασίου) και στάθηκε στο ύψος του!
Επτά αγωνιστικές με μόλις πέντε βαθμούς συγκομιδή, δεν είναι ό,τι καλύτερο… Αυτό ακριβώς μπήκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν οι Κρητικοί στον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. «Βόλευε», βέβαια, και ο αντίπαλος, ίδιας δυναμικότητας και χωρίς να χει σημειώσει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα… Ετσι, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου θέλησαν να δείξουν από την αρχή τις… διαθέσεις τους.

Στο 2ο λεπτό ο Λεάλ έκανε μια σέντρα με τον Χακόμπο να μπλοκάρει εύκολα, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ένα κακό σουτ του Μπρέσκα, στο ίδιο χρονικό σημείο. Στο 3ο λεπτό, ο… πρωτοεμφανιζόμενος Κατσικοκέρης έκανε αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι.

Πριν καλά – καλά περάσουν πέντε λεπτά, ο Σασιασβίλι κατάφερε να φέρει την ομάδα του στη θέση του οδηγού, όταν έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο, έπειτα από ωραία σέντρα του Γιαλούση.

Ο τελευταίος επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα του Εργοτέλη, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές (σ.σ τελευταία φορά αγωνίστηκε βασικός στο ματς της 4ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό) και έδειξε να το… απολαμβάνει, δικαιώνοντας τον Καραγεωργίου για την εμπιστοσύνη.

Αυτό ακριβώς, όμως, έκανε και ο νεαρός Κατσικοκέρης που βρέθηκε για πρώτη φορά στην 11άδα και άδραξε την ευκαιρία να κάνει… εντύπωση. Λίγο πριν από την συμπλήρωση του 1ου ημιχρόνου, συγκεκριμένα στο 37', ο Γιαλούσης έκανε την σέντρα, η μπάλα έφτασε στην περιοχή, εκεί ο Κατσικοκέρης έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο, κάνοντας το 2-0 για τον Εργοτέλη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Γιαλούσης έφτασε κοντά στο γκολ με ένα ωραίο σουτ (29'), ενώ ο Αστέρας είχε να επιδείξει μόνο ένα σουτ του Ουσέρο στο 13', ενώ λιγότερο επικίνδυνο αποδείχτηκε το «ψαλιδάκι» του Ράγιος στο 19'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας πίεσε να μειώσει αλλά χωρίς επιτυχία. Κάποιες στιγμές, μάλιστα, έδειχνε να έχει την κατοχή αλλά να παραμένει… εγκλωβισμένος, με τις προσπάθειές του να μην φέρνουν αποτέλεσμα. Αυτή την κατάληξη είχε η προσπάθεια του Μπρέσκα στο 74' και του ίδιου παίκτη στο 79' (σ.σ με μια απίστευτη απόκρουση του Καβουσάκη).

Το 2-0 υπέρ του Εργοτέλη παρέμεινε μέχρι το τέλος και έφερε χαμόγελα στις τάξεις των Κρητικών. Αντίθετα, στο στρατόπεδο του Αστέρα τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά, μιας και παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και έχοντας συγκεντρώσει μόλις 3 βαθμούς.