Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η πρόκριση χάθηκε νωρίς


Πήγε στη Μόσχα για να τα δώσει όλα. Δεν είχε τίποτα να χάσει, αλλά πολλά να κερδίσει. Η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου, γνώρισε την 3η της ήττα στο θεσμό του Europa League και μπορεί να κάνει όνειρα για τη φετινή της πορεία χωρίς... διαβατήριο - μιας και χρειάζεται ένα θαύμα για να προκριθεί ο «Δικέφαλος».
Ο Στιβ Μπέλεκ θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε την ευκαιρία να αλλάξει τη ροή του αγώνα, αν στα πρώτα λεπτά του αγώνα έστελνε την μπαλα τα δίχτυα του Γκιγέρμε από τετ α τετ, ενώ ακόμα και όταν το σκορ ήταν 2-0 υπέρ των Ρώσων το σουτ του με λίγη τύχη θα μπορούσε αντί για δοκάρι να καταλήξει στα δίχτυα.
Ο Σίτσεφ για τη Λοκομοτίβ, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στην ομάδα του τη νίκη, ενώ για την ΑΕΚ ο Σιαλμάς που μπήκε ως αλλαγή μείωσε σε 2-1 στο 88', ενώ λίγο πριν τη λήξη του ματς ο Καϊσέδο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Με ελπίδες στο πρώτο...
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Lokomotiv Stadium», αλλά στις ευκαιρίες που τις δόθηκαν δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Στιβ Μπέλεκ, δεν κατάφερε στο 15’ απέναντι από τον Γκιγέρμε να βρει στόχο, στέλνοντας την μπάλα πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Στην επόμενη καλή της στιγμή, στο 22', από το δυνατό σουτ του Βάργκας έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Μοναδική καλή στιγμή για την ομάδα της Μόσχας ήταν στο 37’, όταν το σουτ του Γκλουσακόβ έφυγε άουτ.
... Εφιαλτικά στο δεύτερο
Δεν πρόλαβε να μπει καλά-καλά στο δεύτερο μέρος και ο Σίτσεφ, βρήκε τον τρόπο να κόψει κάθε ελπίδα της ΑΕΚ για κάτι καλό.
Μόλις στο 47', ο Ομπίνα που είχε μπει ως αλλαγή, πέρασε εύκολα τον Κοντοέ, έβγαλε και την σέντρα με τον Σίτσεφ να βρίσκει στόχο με κεφαλιά από κοντά.
Πολύ καλή στιγμή για την ελληνική ομάδα να ισοφαρίση ήρθε στο 54’, αλλά το σουτ του Μπερνς κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ομάδας της Μόσχας.
Παρόλα αυτά, ο Κάλα έκανε την ανοησία να ντριμπλάρει μέσα στην περιοχή της ομάδας του, ο Σισκίν λεγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους το πλασέ του σε κενή εστία πέρασε άουτ.
Οι Ρώσοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 70' κέρδισαν ένα αυστηρό πέναλτι, όταν ο Καράμπελας μάρκαρε στην περιοχή τον Σιτσέβ με τον διαιτητή, ύστερ από την υπόδειξη και του βοηθού περιοχής να δείχνει την άσπρη βούλα.
Τελικά, το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 70’, όταν ο Σίτσεφ έπεσε στην περιοχή από το μαρκάρισμα του Καράμπελα. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα.
Κάπου εκεί, προσπάθησε να αναθαρρήσει η ΑΕΚ. Στο 85’ ο Μπέλεκ έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Ντα Κόστα έβαλε την κόντρα και κατόπιν περίεργης τροχιάς η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκιγέρμε.
Το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε ο Σιαλμάς, ο οποίος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και μετουσίωσε σε γκολ την εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο.
Τελικά, η λοκομοτίβ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μιας και ο Καϊσέδο, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ζοσέ Κουσέιρο): Γκιγιέρμε, Θαπατέρ, Μπούρλακ, Γκλουσάκοφ, Ίμπρισιτς (66' Καϊσέδο), Σίτσεφ, Ιγκνατίεφ (77' Λοσκόφ), Ντα Κόστα, Σίσκιν, Γιανμπάεφ, Μαϊκόν (46' Ομπίνα)
Αναπληρωματικοί: Αμελτσένκο, Ίλιτς, Ντούριτσα, Μιντσένκοφ
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γκέντσογλου, Λαγός (73' Σιαλμάς), Βάργκας (59' Καφές), Κάρλος, Μπερνς (66' Λεονάρντο), Μπέλεκ
Αναπληρωματικοί: Μοσχονάς, Χέλγκασον, Γκερέιρο, Κλωναρίδης