Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο Μανωλάς για τον Μανόλο!

Για 92΄το παιχνίδι δεν υπήρχε! Στην τελευταία φάση του αγώνα «χτύπησε» ο Μανωλάς, η ΑΕΚ κέρδισε τον Πανιώνιο και ο σκόρερ έδειξε τον Χιμένεθ... που παραμένει μέχρι νεοτέρας!


Οταν κάτι πάει στραβά, μπορεί να πάει... ακόμη περισσότερο, λέει ένα ρητό και ο Μανόλο Χιμένεθ το κατάλαβε στη Νέα Σμύρνη πριν καν την έναρξη του ματς, καθώς είδε τον Καράμπελα να παθαίνει λουμπάγκο στην προθέρμανση. Ετσι, στη θέση του μπήκε ο Λαγός και στην 18άδα ο Σιαλμάς, που αρχικά είχε αποκλειστεί.

Η ΑΕΚ έπαιζε με 4-2-3-1, έχοντας Μπέλεκ στην κορυφή και Λεονάρντο-Λυμπερόπουλο-Κάρλος πίσω του, ενώ ο Πανιώνιος 4-3-3 με Κούτσι στην κορυφή, Γουνδουλάκη αριστερά και Εστογιανόφ δεξιά. Το ματς άρχισε με σχετικά καλό ρυθμό και με μία καλή φάση για κάθε ομάδα, αλλά οι Λυμπερόπουλος και Κούτσι δε βρήκαν στόχο στις κεφαλιές που έκαναν. Με καλό ξεκίνημα στο ματς αναμενόταν καλύτερη συνέχεια αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι...



Ο Πανιώνιος προσπαθούσε να παίξει από τα άκρα και κυρίως τη δεξιά πλευρά αλλά ο Λαγός είχε κλείσει καλά τον Εστογιανόφ, ενώ η ΑΕΚ από την πλευρά της έψαχνε αριστερά τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος -που έφτιαξε και την ευκαιρία του Λυμπερόπουλου στο 9'- όταν έπαιρνε την μπάλα δημιουργούσε προβλήματα στη δεξιά πλευρά της άμυνας των γηπεδούχων αλλά οι προσπάθειες του δεν τελείωναν σωστά για την Ένωση.

Κι επειδή, όπως αναφέραμε στην αρχή του κειμένου, όλα πάνε στραβά στην ΑΕΚ, ήρθε και ο τραυματισμός του Λεονάρντο στο 37' για να αντικατασταθεί από τον Σιαλμά. Ο οποίος Σιαλμάς άλλαζε θέσεις, κάποιες φορές, με τον Μπέλεκ χωρίς όμως αυτό να αλλάξει κάτι στην εικόνα της Ένωσης και κατ' επέκταση του ματς, με το ημίχρονο να λήγει 0-0 απολύτως φυσιολογικά...

Στην ανάπαυλα ο Τάκης Λεμονής αντικατέστησε τους Γιόνσον και Σάμαρη με τους Πετκάκη και Ριέρα αντίστοιχα, θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό τον Πανιώνιο. Η ΑΕΚ, πάντως, έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ αλλά ο Μπέλεκ στο 48' αστόχησε στο τετ α τετ, μετά την κάθετη μπαλιά του Κάρλος. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι πήραν σταδιακά τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τον Εστογιανόφ να είναι πιο κινητικός, έβγαιναν πιο συχνά στην επίθεση. Αποτέλεσμα, όμως, δεν είχαν οι πρσπάθειες τους.

Ο Χιμένεθ, από την άλλη πλευρά, πέρασε στο 59' στο ματς τον Γκούντγιονσεν αντί του Κάρλος, με τον Ισλανδό να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο και τον Σιαλμά να πάει δεξιά. Τα λεπτά περνούσαν με εκατέρωθεν λάθη και καμία καλή φάση, με τους προπονητές να συνεχίζουν τις διορθωτικές κινήσεις. Γκερέιρο αντί Λυμπερόπουλου στο 70' για την ΑΕΚ, ο Μιλοβάνοβιτς αντί του Γουνδουλάκη στο ίδιο λεπτό για τον Πανιώνιο.

Ό,τι κι αν έκαναν από τους δύο πάγκους, πάντως, την εικόνα του παιχνιδιού δεν μπορούσαν να την αλλάξουν. Το 0-0 έδειχνε σίγουρο αλλά στο 92' ο Μανωλάς με κεφαλιά μετά από κόρνερ έκανε το 0-1 για την ΑΕΚ και έτρεξε σφαίρα για τον Χιμένεθ!   

Man of the match: Ο Μανωλάς. Δεν έκανε κάτι... τρομερό σε 90 λεπτά, αλλά έδωσε τη νίκη στις καθυστερήσεις!

Αδύναμος κρίκος: Πολλοί μπορούν να μπουν σε αυτή την κατηγορία. Οσοι παίκτες -και των δύο ομάδων- μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Στο ύψος του: Ο Λεονάρντο ήταν σχετικά καλός όσο αγωνίστηκε, καθώς έφτιαξε μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Λυμπερόπουλο και προκαλούσε προβλήματα στον προσωπικό του αντίπαλο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπέλεκ στο 48', όταν πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ.

Το στραγάλι: Απέφυγε το μεγάλο λάθος ο Δασκαλόπουλος, αν και ήταν εκνευριστικός σε ορισμένες περιπτώσεις με τη σχολαστικότητα του.

Το ταμείο του Gazzetta: Στόχος και των δύο ομάδων ήταν η νίκη. Την πήρε η ΑΕΚ έστω στο 92' και τώρα κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι θα γίνει! Ο Χιμένεθ είναι μετέωρος αλλά οι πανηγυρισμοί των παικτών μετά το γκολ, όταν όλοι έπεσαν πάνω του, αν μη τι άλλο κάτι δείχνει!

Πηγή gazzetta.gr