Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Δεν παραιτείται τώρα, πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση ακόμη και χωρίς αυτόν πρωθυπουργό

Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να διαπραγματευτεί τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας διαψεύδοντας τα σενάρια που ήθελαν να ανεβαίνει στο βήμα της βουλής και να προαναγγέλλει την παραίτησή του.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός είπε ότι  «αύριο θα επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ξεκινήσω διαβούλευση για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Να προχωρήσουμε σε διάλογο για τους στόχους, το πρόγραμμα ακόμα και για τον επικεφαλής αυτής της

Ο κ.Παπανδρέου επισήμανε ότι «κάποιοι θέλουν κυβερνηση ανδρείκελο των συμφερόντων . Δεν θα αφήσουμε να γίνει πλιάτσικο από συμφέροντα που καταρρέουν».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με τις πράξεις του θέλει να συμβολίσει κάτι το καινούργιο για την πατρίδα.

"Θέλω να κατανοήσετε την ειλικρίνεια των προθέσεών μου. Το κόστος το πολιτικό το ανέλαβα τις ευθύνες μου και τις αναλαμβάνω", πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο κύριος Σαμαράς ζητά το ταχύτερο δυνατό εκλογές και ως έκπτωση δέχεται μια μεταβατική κυβέρνηση περιορισμένη εντολής. Η λύση είναι μια να στηρίξουμε διακομματικά αυτή τη συμφωνία που είναι για το κάλο της χώρας, να υπάρχει μια κυβέρνηση ισχυρή και εκλογές να γίνουν όταν η κατάσταση για τη χώρα ομαλοποιηθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός.



Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να κάνουμε τα εξής βήματα:
 
Η Ελλάδα θα κάνει αμέσως όλα όσα πρέπει για τη εφαρμογή της απόφασης
 
Το πακέτο να στηριχτεί με ευρύτερη κομματική στήριξη
 
Η ψήφος εμπιστοσύνης της βουλής προς τη κυβέρνηση είναι εντολή
 
Διασφαλίζουμε το ταχύτερο δυνατό της εκταμίευση της 6ης δόσης
 
Ζητούμε να ξεκινήσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα
 
Επιβεβαιώνουμε στους εταίρους πως η Ελλάδα θα κάνει αμέσως όλα όσα απαιτούνται για τη συμφωνία

Ειδικά ως προς τους εταίρους, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα λέγοντας «οι  ξένοι εταίροι πρέπει να έχουν πιστη στον ελληνικό  λαό. Οι Έλληνες είναι για τα δύσκολα» και πως «οι της G20 πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από τις αγορές υπάρχουν και οι λαοί».

Πηγή