Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η αστυνομία συνέλαβε γυναίκα γιατί έκανε ρατσιστικά σχόλια μέσα σε τραμ! (βίντεο)


Από BBC / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Μια Βρετανίδα έχει συλληφθεί, αφότου ένα βίντεο στοYouTube την δείχνει μέσα σε ένα κατάμεστο τραμ στο νότιο Λονδίνο, έχοντας αγκαλιά το παιδάκι της, να εκφράζεται προσβλητικά για τους επιβάτες που ανήκουν σε ‘εθνοτικές μειονότητες’.
Το κλιπ, που έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει τις δύο εκατομμύρια προβολές από τότε που φορτώθηκε στο YouTube την Κυριακή, δείχνει μια γυναίκα να κάθεται με ένα παιδί, και να φωνάζει στους συνεπιβάτες της.
Σύμφωνα με την Αστυνομίας Μεταφορών, μια γυναίκα, 34 ετών, είχε συλληφθεί ως ύποπτη για "επιδεινωθείσα φυλετική προσβολή" (racially-aggravated offence).
Το περιστατικό συνέβη στη διαδρομή από Croydon προς Wimbledon Tramlink.
Η αστυνομία ακόμη δεν έχει διευκρινίσει με ακρίβεια πού και πότε συνέβη το περιστατικό.
Στο βίντεο, η γυναίκα λέει στους επιβάτες : «Δεν είστε Βρετανοί» ενώ μετά αρχίζει να βρίζει λέγοντας «Πως κατάντησε έτσι αυτή η χώρα; ... γεμάτη με μαύρους και γ….ς Πολωνούς… Κανένας από σας δεν είναι Άγγλος… Πηγαίνετε πίσω από εκεί που ήρθατε… Μην έρχεστε στην χώρα μου...".("What has this country come to? … with loads of black people and a load of f….ng Polish. You ain't English either. None of you are f….ng English. Get back to your own f….ng, d'you know what? "Sort out your own countries. Don't come and do mine. Britain is nothing now. Britain is f…k all")
Όταν κάποιος επιβάτης τηςτης λέει να προσέχει τη γλώσσα της, λέγοντας ότι «υπάρχουν μικρά παιδιά στο τραμ», η γυναίκα δείχνει το παιδί της στην αγκαλιά της και λέει: "Έχω ένα μικρό παιδί εδώ".
Μετά όπως δείχνει το βίντεο, αρχίζει να φωνάζει στη γυναίκα που της ζήτησε να μην βρίζει, (είναι μαύρη), όταν μία άλλη νεαρή επιβάτης παρεμβαίνει λέγοντας στην αρχή «Είμαι Αγγλίδα, τι έχεις να πεις σε εμένα;» και μετά την βρίζει.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας μεταφορών, δήλωσε: «Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube και το Twitter υπέπεσε στην αντίληψή μας και οι αξιωματικοί μας ξεκίνησαν έρευνα. Δεν θα ανεχτούμε τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή στο σιδηροδρομικό δίκτυο".
Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του Guardian, ο ινδικής καταγωγής δημοσιογράφος Sunny Hundal, πολλοί στην πολιτικά ορθή Βρετανία έχουν εξαγριωθεί με το περιστατικό και ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία της γυναίκας, ( ο ίδιος δεν συμφωνεί), ενώ κάποιοι φτάνουν στο σημείο να ζητούν να της αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού! Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής (America's Got TalentPiers Morgan, ζήτησε μάλιστα, η γυναίκα να απελαθεί!
Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις ο λευκός πληθυσμός στο Λονδίνο είναι πλέον λιγότερος από 30%.
Δείτε το βίντεο: