Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μετά την ανατολή, ο Ηλιος πάντα δύει…


1977, ανατολή του Ηλίου. 1981, άνοδος του Ηλίου. 1985-2009 ντάλα Ήλιος. 2009-2011, δύση του Ηλίου.
Έτσι έφτιαξε ο Θεός τον κόσμο και όσες ιδεογικοπολιτικές πλατφόρμες (άκου πλατφόρμες, επισκευή πλοίου έχουμε ή σταθμό μετρό;) κι αν συνθέσουν τα στελέχη μιας κυβέρνησης που έχουν βαρύτατη ευθύνη για ότι συμβαίνει, ο Ήλιος θα δύσει.
Βέβαια είναι γεγονός πως μας κατέκαψε. Μας τσουρούφλισε…
Το ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση που δημοσιεύσαμε λαμβάνει 9-11% ενώ και οι εν Ελλάδι δημοσκοπήσεις αρχίζουν σιγά σιγά να προσαρμόζονται κατεβάζοντας τους αριθμούς σε πιο πιστευτά επίπεδα αναγνωρίζοντας πια πως η κατάστασή είναι μη αναστρέψιμη όπως θα έλεγε κι ένα ιατρικό ανακοινωθέν.
Υπάρχουν όμως και άλλες πληροφορίες που είναι ακόμη απελπιστικότερες.
Π.χ. το ότι στη Β΄Αθήνας (εκεί όπου ψηφίζει η μισή Ελλάδα) το ΠΑΣΟΚ έρχεται 5ο ή οι μετρήσεις στη Θεσσαλονίκη με το κόμμα του δύοντος οριστικά πράσινου Ήλιου να αποσπά για την ώρα 4,5%.
Λίγο ακόμη και θα συναγωνιστεί τη ΔΗ.ΣΥ. στον αγώνα του 3%! Πλάκα κάνουμε αν και ποτέ δεν ξέρεις.
Στον Αχερώο ποταμό ο Χάρος περιμένει πάνω στη βάρκα του τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που απλά επικυρώνουν το εισιτήριό τους ώστε να τα περάσει στον πολιτικό Κάτω Κόσμο.
Κάποιοι νομίζουν πως μεταπηδώντας στη ΔΗΜ.ΑΡ. θα καταφέρουν να σωθούν. Αλλά ας μη γελιόμαστε, ο Χάρος δε γελιέται. Ξέρει που να σε βρει και να σε ξετρυπώσει.
Όσο για την πάλαι ποτέ ισχυρή του βάση, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ξύπνησαν όπως μια ερωτευμένη γυναίκα που ξαφνικά ανακαλύπτει πόση ζημιά υπέστη από το σύντροφό της, τι πραγματικά άνθρωπος ήταν αλλά και πόσο ανόητη αποδείχθηκε η ίδια πειθόμενη στο κάθε νέο ψέμα.
Τώρα όμως είναι αργά για δάκρια Στέλλα.
Το κακό είναι πως μαζί με τον Ήλιο, δύει και η Ελλάδα.
Το κακό είναι πως μαζί με τη Στέλλα κλαίμε όχι μόνο εμείς αλλά κι όσοι ακόμη δεν έχουν γεννηθεί…
Μαζίδης Στρατής