Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Επανήλθε στις νίκες με τριάρα!


Εύκολα, απλά και ωραία ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα στο ματς που έκλεισε την 10η αγωνιστική της Superleague.
Οι γηπεδούχοι, που είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 6' χάρη σε αποβολή του Άντι για χέρι και προηγήθηκαν ένα λεπτό με πέναλτι του Βιεϊρίνια, επανήλθαν έπειτα από καιρό στις επιτυχίες και κοιτάζουν τώρα τη μεγάλη μάχη του Λονδίνου με την Τότεναμ για το Europa League.
Κατώτερη των περιστάσεων η πολύ καλή φέτος ομάδα του Αγρινίου, που δεν εδικαιούτο κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση και μοιραία επιστρέφει χωρίς κάτι αξιόλογο στις "αποσκευές" της.
Πέρα από τον Βιεϊρίνια, σκόραρε ο Παπάζογλου στο 53' και ο Σπαντάσιο στο 56', που "κλείδωσαν" τους τρεις πόντους για την ομάδα του Λάσλο Μπόλονι έπειτα από δυο μήνες βαθμολογικής "ανομβρίας".

Ο αγώνας
Με το... καλημέρα είχε εν πολλοίς ξεκαθαρίσει η κατάσταση αναφορικά με το ποια ομάδα θα έφτανε στη νίκη, καθώς ο ΠΑΟΚ στο 6' είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας της σωστής αποβολής του Άντι για χέρι μέσα στην περιοχή και ένα λεπτό μετά μπήκε μπροστά και στο σκορ, όταν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια νίκησε από την άσπρη βούλα τον Μπλάζιτς.
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Καμαρά στο 44' να πάει με ισόπαλο σκορ στα αποδυτήρια, όμως ο επιθετικός της ομάδας του Αγρινίου δεν κατάφερε να σκοράρει και να αλλάξει κάπως τα δεδομένα. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" δεν φόρτσαρε πολύ στο πρώτο μέρος, όμως είχε τον έλεγχο του αγώνα και με άνεση διατηρούσε το προβάδισμα, το οποίο και διεύρυνε στην επανάληψη.

Στο δεκάλεπτο τέλειωσαν τα πάντα
Αν υπήρχαν κάποιες ελάχιστες ελπίδες για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, αυτές εξανεμίστηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου. Στο 53΄ ο νεαρός Σταφυλλίδης που πραγματοποίησε σήμερα το ντεμπούτο του, σέντραρε από αριστερά και ο Θανάσης Παπάζογλου με εξαιρετική κεφαλιά έγραψε το 2-0.
Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Σπαντάσιο, έπειτα από έξοχο συνδυασμό με τον Βιεϊρίνια, πέτυχε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ και το πρώτο της καριέρας του στην Ελλάδα.
Ο Μπλάζιτς έκανε σπουδαίες επεμβάσεις στο ματς και το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο, όμως διατηρήθηκε στα επίπεδα του 3-0. ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και μάλιστα με το ίδιο σκορ που είχε νικήσει την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι):
 Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Φωτάκης, Σπαντάσιο, Σαλπιγγίδης (62΄ Γεωεργιάδης), Βιεϊρίνια (76΄ Ρομπέρ), Παπάζογλου (62΄ Αθανασιάδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Κούσας (62΄ Μουμίν), Ρότσα, Θεοδωρίδης (72΄ Παλαιολόγος), Μπουμάλ, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Αντι, Καμαρά (63΄ Μπαμόγκο).