Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ασταμάτητος με σούπερ Λέτο!


Όσο ο Λέτο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, ο φορμαρισμένος Παναθηναϊκός θα πορεύεται με ασφάλεια σε μονοπάτια πρωταθλητισμού...
Με τον βιρτουόζο Αργεντινό να κάνει και πάλι "παπάδες", σκοράροντας για 7η σερί φορά και φτάνοντας τα δέκα τέρματα στην φετινή Superleague, ο Παναθηναϊκός θρίαμβευσε επί της ΑΕΚ στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με 3-2, αν και έπαιξε με την "φωτιά" στο τέλος και παραλίγο να γίνει η ολική ανατροπή.
Οι "πράσινοι" βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, διατηρούν το αήττητό τους και έρχονται "φορτσάτοι" και γεμάτοι αυτοπεποίθηση στο Φάληρο στη "μητέρα των μαχών", η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου. Το απόλυτο ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στις δυο πιο φορμαρισμένες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, που αναμένεται να καθηλώσει το φίλαθλο κοινό της χώρας.
Στον αντίποδα, η ΑΕΚ πάλεψε να σώσει την παρτίδα, καθώς πήγε να γυρίσει το ματς από το 3-0 (το τρίτο γκολ ο Κατσουράνης), όμως τα γκολ των Μπέλεκ και Λεοναρντο δεν έφταναν για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου. Τρίτη φετινή ήττα για την "Ένωση", η οποία αγνοεί τη νίκη σε ντέρμπι την φετινή σεζόν (ήττες από το ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, ισοπαλία με τον Ολυμπιακό).

Ο αγώνας
Οι "πράσινοι" μπήκαν ονειρεμένα στο ντέρμπι και έδειξαν από νωρίς διάθεση να γίνουν τα "αφεντικά" και να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Η πρώτη καλή φάση ήταν ένα σουτ του Κλέιτον στο 8', το οποίο κατεληξε λίγο άουτ, μέχρι να πάρει μπρος η αργεντίνικη "μηχανή". Ο μαγικός Λέτο χτύπησε εις διπλούν μέσα σε 15 λεπτά και εν πολλοίς καθάρισε το ματς για τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας ο ίδιος τα δέκα τέρματα και ευρισκόμενος στην κορυφή του σχετικού πίνακα στη Superleague.

Στο 16', έπειτα από κάθετη μπαλιά του Κατσουράνη, ο Αργεντικός βρέθηκε απέναντι από τον Αραμπατζή και άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο αριστερό πλασε. Χαλασμός κυρίου στο ΟΑΚΑ από τους φίλους του "τριφυλλιού", που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.
Το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν ο Κουίνσι έδωσε στον Λέτο και αυτός με σουτ έγραψε εν μέσω αποθέωσης το 2-0. Πλέον, οι γηπεδούχοι ήταν το απόλυτο φαβορί στο ντέρμπι, αν και απέμενε μια ώρα παιχνιδιού.
Εξι λεπτά αργότερα και σε κόρνερ του Λεονάρντο, ο Κάλα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, σε μια άτυχη στιγμή της να μπει και πάλι στο ματς. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του ημιχρόνου και πλέον η "Ενωση" είχε να ανέβει βουνό στην επανάληψη.

Ματσάρα στο β' μέρος
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, οι παίκτες του Φερέιρα πέτυχαν και τρίτο γκολ, όταν στο 53' ο Αραμπατζής απέκρουσε το σουτ του Κουίνσι και στην επαναφορά της μπάλας ο Κατσουράνης την έστειλε στα δίχτυα με δυνατό δεξί σουτ. "Πάρτι" στο ΟΑΚΑ και τότε οι φίλοι του Παναθηναϊκού άρχισαν να ασχολούνται με το ντέρμπι του Φαλήρου. Αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτει η ΑΕΚ και παραλίγο να σημείωσει την απόλυτη ανατροπή...
Στο 61', σε σέντρα του Βάργκας και κεφαλιά του Καφέ, ο Μπέλεκ έκανε μονοκόμματο σουτ με το δεξί, μειώνοντας σε 3-1. Μάλιστα, έξι λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι, σε σέντρα του Μπέλεκ και κεφαλιά του Λεονάρντο. Αν εκεί γινόταν το 3-2, θα μιλούσαμε για θρίλερ...
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δείχνουν στοιχεία χαλάρωσης και στο 89' η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Λεονάρντο σε μια αντεπίθεσή της. Το ΟΑΚΑ "πάγωσε", όμως δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα και ο Παναθηναϊκος πανηγύρισε ένα ακόμη "τρίποντο" στο φετινό πρωτάθλημα...

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): 
Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Κουίνσι, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουρανης (89' Βιτόλο), Ζέκα (82' Μαυρέας), Κλέιτον (69' Καραγκούνης), Λέτο.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου):
 Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Μάκος (68' Κάρλος), Καράμπελας (56' Λαγός, 77' Γεωργέας), Βάργκας, Λυμπερόπουλος.