Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Έμεινε στη Μασσαλία...


Δεν παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη, καθώς η κούραση από την υπερπροσπάθεια στη Μασσαλία και από την άλλη οι πολλοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να εμφανίσει το γνωστό αγωνιστικό του πρόσωπο, χάνοντας από τον αξιόμαχο Αστέρα στην Τρίπολη.
Οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα από την αρχή του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Πειραιωτών και έφτασαν στους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι Μάρτινς (41') και Περόνε (70') πέτυχαν τα δυο τέρματα και χάρισαν στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη μια πολύ μεγάλη νίκη.
Στο -5 από την κορυφή είναι πλέον ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα στο πρωτάθλημα έπειτα από εννέα ματς και πλέον δεν έχει κανένα περιθώριο για απώλεια στο ματς της Τετάρτης με την Δόξα Δράμας στο Φάληρο σε εξ αναβολής αγώνα για την πρώτη αγωνιστική.

O αγώνας
Σε σχέση με την 11άδα στη Μασσαλία, η μόνη αλλαγή για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μόνχε, ο οποίος ξεκίνησε αντί του Χολέμπας. Από την άλλη, ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε μια επιθετική ενδεκάδα, βάζοντας μέσα Μάρτινς, Μπρέσκα και Περόνε. Δείτε αναλυτικά τις ενδεκάδες παραπάνω.
Παρά το γεγονός ότι το γήπεδο θύμιζε... Καραϊσκάκη, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε μεγαλύτερη "ορμή" και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 7' με το δοκάρι. Ο Φορμίκα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπρέσκα έπιασε ένα σκαστό σουτ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μέγιερι.
Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κάνουν το σύνηθες παιχνίδι τους με τη μπάλα κάτω, δημιουργώντας "ρήγματα" στην αντίπαλη άμυνα και έτσι έγινε πιο εύκολη η προσπάθεια των γηπεδούχων. Υπήρχε ξεκάθαρο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, καθώς η απουσία του παίκτη εκείνου που θα παράξει παιχνίδι, ήταν εμφανής. Έλειπε όμως τόσο ο Ιμπαγάσα, όσο και οι Φέισα - Γέστε...
Δεν έφτανε μάλιστα αυτό για τον Ολυμπιακό, ήρθε και ο τραυματισμός του Όλοφ Μέλμπεργκ να αλλάξει τα σχέδια του Βαλβέρδε. Στο 22' βγήκε ο Σουηδός, μπήκε στην θέση του ο Χολέμπας και πέρασε αριστερά, με τον Μαρκάνο να μετατοπίζεται στο κέντρο της άμυνας.
Μέχρι να φτάσουμε στην φάση του 41' και το πέναλτι που έκανε ο Μέγιερι στον Μάρτινς. Ο Ούγγρος πορτιέρε δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα σ' ένα μακρινό σουτ και μετά ανέτρεψε τον άσο του Αστέρα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Μέγιερι και έκανε το 1-0 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Περόνε και 2-0 για τον Αστέρα...
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός βελτίωσε το αγωνιστικό του πρόσωπο και θα μπορούσε να φτάσει σε δυο περιπτώσεις σε ένα γκολ, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα ενήργησε εξαιρετικά στις κεφαλιές των Τζιμπούρ και Αβραάμ μέσα σε ένα λεπτό (60'), κρατώντας το σκορ στα επίπεδα του 1-0.
Με τα λεπτά να περνούν, ο Βαλβέρδε έκανε και τη τρίτη του αλλαγή στο 66', βάζοντας τον Φετφατζίδη στη θέση του Μοδέστο. Κόντρα στη ροή του ματς, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Περόνε έφυγε στην αντεπίθεση έπειτα από μακρινή μπαλιά του Άλβαρεζ, νίκησε στο σπριντ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο Μέγιερο βγήκε δίχως λόγο εκτός εστίας και ο Αργεντινός φορ του Αστέρα πλάσαρε εύκολα σε άδεια εστία για το 2-0.
Από εκεί και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν δύο καλές στιγμές με τον Τζιμπούρ (79', 86'), αλλά τα τελειώματά του ήταν άσχημα, ενώ στο 75' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, όπου ο Κύρκος θα μπορούσε να υποδείξει το πέναλτι.
Το τελευταίο σφύριγμα, βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη και τον Ολυμπιακό να κοιτάζει την επόμενη μέρα, που τον βρίσκει με αγωνιστικά προβλήματα και πρόγραμμα "Γολγοθά"...

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φορμίκα (68' Αλβάρες), Χουανίτο, Ράγιο, Μάρτινς, Χούλι (63' Πιπίνης), Μπρέσκα, Περόνε (81' Ουσέρο).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (22' Χολέμπας), Μαρκάνο, Μανιάτης, Μοδέστο (66' Φετφατζίδης), Μόνχε (46' Μόνχε), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ.