Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Φοροφυγάς στη Σαντορίνη η Δανέζα που μας βρίζει

Η αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας συνη­θίζει να χαρακτηρίζει τους Ελληνες ως παραδείγ­ματα προς αποφυγήν. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο "ελλη­νικός τρόπος" που καταγγέλλει, δελέασε και την ίδια...



Είναι ιδρύτρια και ηγέτιδα του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας (DFP) και έχει απασχολήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια την επικαιρότητα με τα ακραία σχόλια και τις προκλητικές, ενίοτε εμπρηστικές, δηλώσεις της επί παντός επιστητού. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που τη θεωρούν ως τη... θηλυκή έκδοση του Ζαν Μαρί Λεπέν, αποκαλώντας τη "Λεπέν της Δανίας".
Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να μη γνώριζε η 64χρονη επικεφαλής της δανέζικης ακροδεξιάς, Πία Κγερσγκαάρντ, είναι η γνωστή λαϊκή ρήση "έχει ο καιρός γυρίσματα". Η πολιτικός που εκμεταλλευόταν στο πρόσφατο παρελθόν κάθε ευκαιρία για να ρίξει νερό στον μύλο του ανθελληνισμού, με πύρινους λόγους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα και τον λαό της, πιάστηκε στη "φάκα" που η ίδια έστησε.
Η ακροδεξιά πολιτική αρχηγός "κατάφερε" τις τελευταίες ημέρες να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπό της εξαιτίας ενός γεγονότος που αποτελούσε κατά την ίδια μέχρι... πρότινος συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα: τη φοροδιαφυγή.
Η εν λόγω κυρία, η οποία έχει αρκετές φορές καταφερθεί εναντίον των Ελλήνων, όχι μόνο αγόρασε έναντι... πινακίου φακής, ήτοι περίπου 20.000 ευρώ, μια εξοχική κατοικία στη Σαντορίνη, αλλά φέρεται να αποδύεται εδώ και περίπου μία δεκαετία σε ένα... κρυφτούλι από τις φορολογικές αρχές της χώρας της σε σχέση με την αγορά του εν λόγω ακινήτου.
Φοροφυγάς στη Σαντορίνη η Δανέζα που μας βρίζει
Ηθικό ζήτημαΣύμφωνα με τη δανέζικη εφημερίδα "Ekstra Bladet", η κ. Κγερσγκαάρντ εικάζεται ότι δεν έχει δηλώσει στην εφορία της χώρας της το περιουσιακό στοιχείο που διατηρεί στη Σαντορίνη, γεγονός που δημιουργεί ταυτόχρονα ζήτημα ηθικής τάξης σε σχέση με τα όσα "εκτοξεύει" εναντίον της Ελλάδας αλλά και πολιτικού... θράσους, αφού στη Δανία είναι γνωστό ότι διαθέτει σπίτι στο ελληνικό νησί.
Ετσι, η Δανέζα που κατηγορούσε τους Ελληνες για φοροδιαφυγή, χαρακτηρίζοντάς τους παράλληλα ως "ασύδοτους", κατηγορείται αίφνης ότι ακολουθεί χωρίς την παραμικρή αιδώ την ίδια πρακτική επί σχεδόν μία ολόκληρη δεκαετία.
Η Κγερσγκαάρντ, της οποίας το κόμμα είναι η τρίτη δύναμη στη χώρα της, έχει συμμετάσχει από το 2001 χωρίς την παραμικρή... ανάπαυλα στις δεξιές κυβερνήσεις, συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά ονόματα της δανέζικης πολιτικής σκηνής και έχει εκφράσει, μεταξύ άλλων, κατηγορηματικά την αντίθεση, αν όχι αποστροφή της, στο θέμα της μετανάστευσης - αποτελεί δε μία εκ των πιο ένθερμων εκπροσώπων του "ευρωσκεπτικισμού" στη Γηραιά Ηπειρο.
Το μικρό "καταφύγιο"
Ενα σπίτι 32 τ.μ. στο Καστέλι του Εμπορειού
Η Δανέζα πολιτικός με τα ανθελληνικά συναισθήματα διαθέτει εδώ και μία δεκαετία εξοχική κατοικία στη Σαντορίνη, την οποία επισκέπτεται τακτικά. Φαίνεται ότι η ίδια και ο σύζυγός της, γοητευμένοι από το νησί-καρτ ποστάλ των Κυκλάδων και το 2002 απέκτησαν ένα μικρό ακίνητο στην περιοχή Καστέλι του Εμπορειού. Πρόκειται για ένα σπίτι 32 τ.μ. σε οικόπεδο 81 τ.μ. Ενα δωμάτιο με κουζινάκι, ένα μικρό λουτρό και δύο υπόσκαφοι χώροι αποτελούν το μικρό "βασίλειο" του ζεύγους Κγερσγκαάρντ - Θόρουπ. Οταν αποκτήθηκε το κτίσμα, ήταν σε κακή κατάσταση και για τη ριζική ανακαίνισή του χρειάστηκαν οικοδομικές εργασίες. Εκτοτε, τα καλοκαίρια η Δανέζα πολιτικός περνά αρκετές μέρες εκεί.
Στις ήσυχες διακοπές της προτιμά μικρές οικογενειακές ταβέρνες στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Εκεί συχνά κάνει το τραπέζι σε καλεσμένους από τη Δανία, όπως στο στέλεχος του κόμματός της, Πέτερ Σκάρουπ, και της γυναίκας του, Τερέζε, οι οποίοι δήλωσαν στα ΜΜΕ της χώρας τους ενθουσιασμένοι με το νησί και το σπίτι της αρχηγού. Ντόπιοι που την έχουν γνωρίσει κάνουν λόγο για μια ευγενική κυρία με φιλική διάθεση. Προφανώς δεν τους έχει εκμυστηρευθεί τις απόψεις της για τους Ελληνες...
Κήρυκας του μίσους
Δεν θέλει ούτε έναν μετανάστη
Τα ανθελληνικά και αντι-ισλαμικά της "παραληρήματα", με τα οποία έχει καταφέρει να επιταχύνει την οικοδόμηση της πολιτικής της σταδιοδρομίας, φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνους και τους βουλευτές του κόμματος, το οποίο τάσσεται ανοιχτά κατά οιασδήποτε βοήθειας προς την Ελλάδα και τα υπόλοιπα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη.
Η πολιτική πλατφόρμα του κόμματός της διαθέτει κυρίως εθνικιστικό χαρακτήρα με έμφαση στις γηγενείς ρίζες των πολιτών. Διακαής πόθος της είναι η μείωση στο ελάχιστο, αν όχι η... διαγραφή, του αριθμού των μεταναστών στη χώρα της, για την οποία υποστηρίζει ότι πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία της.
Αναφερόμενη το 2001 στους μουσουλμάνους, τους χαρακτήρισε ως "έναν λαό που ψεύδεται και εξαπατά"...
Το 2002 της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 3.000 δανέζικων κορόνων επειδή απείλησε με σπρέι πιπεριού μια γυναίκα, όταν η κατοχή και χρήση του απαγορεύονται στη Δανία.
Ωστόσο, κορωνίδα των αρνητικών "επιτευγμάτων" της θεωρείται μια... οικογενειακή υπόθεση. Ο σύζυγός της, Χένρικ Θόρουπ, κατηγορήθηκε ότι αμειβόταν από το κόμμα ως ανεξάρτητος σύμβουλος για περισσότερα από δύο χρόνια. Μάλλον είχε κάποιο "μέσο"...