Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Κατρακύλα» για τον ΠΑΟΚ!


Ο ΠΑΟΚ ανοίγει τα φτερά του στην Ευρώπη, αλλά συνεχίζει να τα «κλείνει» στην Ελλάδα. Ηττήθηκε με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη, για την 9η αγωνιστική και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος από την κορυφή, μένοντας χωρίς «τρίποντο» στο πρωτάθλημα από τις 25 Σεπτεμβρίου!
Οσο για τους Αρκάδες, πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο τους (Στάικος Βεργέτης) και μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.



Με δεδομένες τις πολλές απουσίες των Λίνο, Ετο, Κοντρέρας, Ιβιτς, Γκαρσία, Τσουκαλά και Αθανασιάδη, το 4-3-3 του Λάζλο Μπόλονι είχε τους Σνάουτσνερ, Λεονάρντο, Τσιρίλο και Μαλεζά στην άμυνα, μπροστά από τον Χαλκιά. Αρίας, Λάζαρ και Φωτάκης ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Βιεϊρίνια, Γεωργιάδη και Σαλπιγγίδη στην επίθεση.
Από την άλλη, ο υπηρεσιακός τεχνικός των γηπεδούχων, Στάικος Βεργέτης, παρέταξε τους Αρκάδες με 4-2-3-1. Μπροστά από τον Χακόμπο, την άμυνα αποτελούσαν οι Τσαμπούρης, Φορμίκα, Κωστούλας και Μπαρτολίνι. Ουσέρο και Χουανίτο ήταν στον κεντρικό άξονα, με τους Ροζέριο Μάρτινς, Χούλι και Ράγιος πίσω από τον Περόνε.
Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο πρώτο 15λεπτο. Με όπλο το πάθος και την πίεση, πήρε τα ηνία και επιτέθηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ, που έδειχνε να προσπαθεί να βρει τα «πατήματά» του από τις πολλές απουσίες. Οι Αρκάδες απείλησαν στο 2' με τον Τσαμπούρη και στο 5' με τον Μάρτινς, πριν ο «δικέφαλος» σιγά-σιγά αρχίζει να ισορροπεί την κατάσταση. Ωστόσο τα προβλήματα ανάπτυξής του ήταν εμφανή, καθώς από τα άκρα δεν υπήρχε δημιουργία και έτσι στον άξονα οι παίκτες του ήταν εγκλωβισμένοι.
Ετσι, ο ΠΑΟΚ πολύ δύσκολα έμπαινε στην περιοχή του Χακόμπο και επιχειρούσε να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής, όπως αυτό του Αρίας στο 19'. Δύο φορές δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις εντός περιοχής, αλλά τόσο ο Σαλπιγγίδης (28') όσο και ο Φωτάκης (30') δεν τις αξιοποίησαν, την ώρα που οι Αρκάδες δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους, παρά την καλή παρουσία του Τσαμπούρη από δεξιά και τις συχνές προωθήσεις του. Ωστόσο μετά από περίπου μισή ώρα, είχαν μια άστοχη κεφαλιά με τον Ουσέρο στο 34' και έφτασαν στο γκολ στο 44' με κεφαλιά του Περόνε, ύστερα από σέντρα του Τσαμπούρη.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον ΠΑΟΚ να είναι σχεδόν συνέχεια στην επίθεση ή τουλάχιστον να προσπαθεί να βρει τρόπους να απειλήσει και τους γηπεδούχους να μη ρισκάρουν, να κλείνουν τους διαδρόμους και είτε να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις είτε με κάποιες οργανωμένες επιθέσεις. Δύο φορές ο Περόνε (49', 63') προσπάθησε να διπλασιάσει τα γκολ του, χωρίς να τα καταφέρει.
Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να μην μπορεί να «λύσει το γόρδιο δεσμό» της αμυντικής λειτουργίας των Αρκάδων, χωρίς αποτέλεσμα. Ετσι ο Μπόλονι έκανε διπλή αλλαγή στο 57' με τους Παπάζογλου και Γιάννου στις θέσεις των Σαλπιγγίδη (δυσφόρησε με κούνημα του κεφαλιού του).
Αμέσως ο Παπάζογλου έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 58' και πλέον με την πάροδο του χρόνου ο «δικέφαλος» άρχισε να πιέζει όλο και περισσότερο, την ώρα που ο Στάικος έκανε αλλαγές για να «φρεσκάρει» την ομάδα του, ενώ ο Μπόλονι έπαιξε και το τελευταίο του «χαρτί» με την είσοδο του Σπαντάσιο αντί του Λάζαρ.
Η πίεση του ΠΑΟΚ αυξήθηκε στο τέλος, οι μεγάλες ευκαιρίες ήρθαν με τους Λεονάρντο (73') και Βιεϊρίνια (75'), με κορυφαία το δοκάρι του Λεονάρντο στο 88' αλλά το σκορ δεν άλλαξε και η ήττα των φιλοξενούμενων δεν απετράπη.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 44' Περόνε
ΔΟΚΑΡΙ: 88' Λεονάρντο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13' Χουανίτο, 57' Χούλι, 68' Κωστούλας, 77' Περόνε - 54' Μαλεζάς, 90'+4' Παπάζογλου
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο, Ροζέριο Μάρτινς, Χούλι (70' Μπρέσκα), Ράγιος (60' Αλβάρεζ), Περόνε (82' Μπακασέτας).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λεονάρντο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Αρίας, Λάζαρ (69' Σπαντάσιο), Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (58' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (57' Παπάζογλου).