Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

The show must go on.....

Editorial
Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες για να βγει "άσπρος καπνός" από το κτίριο του Προεδρικού μεγάρου και να μπούμε στην μεταβατική μεν, κυβέρνηση δε, του τέως τραπεζίτη κυρίου Παπαδήμου.


Σε όλο αυτό το διάστημα των τεσσάρων ημερών, οι ζυμώσεις έδιναν και έπαιρναν, αλλά αυτό που κυριάρχησε ήταν τα κωμικοτραγικά γεγονότα που βιώσαμε μέσω των τηλεοπτικών δεκτών και για μία ακόμα φορά μας γελοιοποίησαν σε όλη τη παγκόσμια κοινότητα.


Είδαμε λοιπόν δύο πρώην συμφοιτητές, συγκάτοικους και φίλους, ηγέτες πλέον των δύο μεγάλων πολιτικών παρατάξεων της χώρας, να μην μπορούν να βρουν σημείο επαφής σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας, πολλά σούρτα-φέρτα στο Προεδρικό μέγαρο χωρίς να προκύπτει αποτέλεσμα, παρέλαση ονομάτων που εντέχνως διέρρεαν στον τύπο οι επιτελείς τον κομμάτων, έναν αρχηγό κόμματος, συμμετέχοντα στην μεταβατική κυβέρνηση, μια να μας μιλάει σαν χειρούργος γυναικολόγος και την άλλη να φεύγει από το Προεδρικό μέγαρο γιατί δεν τον έπαιζαν τα άλλα παιδάκια, Ευρωπαίους ηγέτες να παρεμβαίνουν στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, υποδεικνύοντας ουσιαστικά την επιλογή Παπαδήμου και μεγαλοεκδότες να πανηγυρίζουν για την ανάδειξη του στο αξίωμα του πρωθυπουργού.


Τον μόνο που δεν είδαμε να έχει ανάμιξη σε αυτή τη νέα σελίδα της χώρας, είναι ο κατ' εξοχήν και συνταγματικά αρμόδιος για την εκλογή μίας νέας Κυβέρνησης, ο Ελληνικός λαός. Η μοναδική σωστή απόφαση που θα έπρεπε να είχαν πάρει οι συμμετέχοντες σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, θα ήταν η προσφυγή στις κάλπες, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν συνέφερε ούτε τα μεγάλα κόμματα, ούτε φυσικά τους Ευρωπαίους νταβατζήδες μας. Η δικαιολογία του ότι δεν υπήρχε χρόνος και χρήματα για να μπαίναμε σε εκλογική διαδικασία, καταρρίπτεται από μόνη της, καθώς αφού υπήρχε χρόνος και χρήμα για δημοψήφισμα, άρα υπήρχε χρόνος και χρήμα και για εκλογές. 


Η πέραν από κάθε συνταγματική νομιμότητα, ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας, στα χέρια του τραπεζίτη κυρίου Παπαδήμου, σηματοδοτεί την συνέχιση του αγώνα του Ελληνικού λαού για να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Πλέον η χώρα δεν έχει μόνο εξαρτήσεις από τα τραπεζικά συμφέροντα, αλλά κυβερνάται επίσημα από τραπεζίτη, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει την αντίθεση του στο κούρεμα του Ελληνικού χρέους, αλλά ωστόσο αποτελεί τον εκλεκτό των Μερκοζί και θα πρέπει να επικυρώσει με την υπογραφή του, τους όρους και τα μέτρα αυτού του κουρέματος.


Αυτή η κυβέρνηση μόνο υπηρεσιακή δεν θα είναι, καθώς θα πρέπει μέσα στο επόμενο τρίμηνο να λύσει πολλά και σημαντικά ζητήματα, τα οποία θα σημαδέψουν τη ζωή των Ελλήνων για πολλά χρόνια. Οι πανηγυρίζοντες πολιτικοί και δημοσιογράφοι-παπαγάλοι δεν μπορούν να μας πείσουν ότι η χώρα άλλαξε σελίδα. Ο δρόμος είναι μακρύς και στρωμένος από αγκάθια....


The show must go on....


Δημήτρης