Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Στο Σύνταγμα η πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Κλειστοί είναι οι δρόμοι στο Σύνταγμα, λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Περίπου στις 12:30 ξεκίνησαν πορεία οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έως και αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή. Το ραντεβού των μελών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ήταν στις  11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως. 

Νωρίτερα πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία είχαν δώσει την ίδια ώρα ραντεβού στην Ομόνοια.  

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκε, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους  διαδηλωτές, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέκος Χαλβατζής. 

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με κατεύθυνση τη Βουλή. Κυρίαρχα συνθήματα για ακόμη μια φορά, εκείνα κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης. 

Από τις 10:00 κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό σε «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.  

 

 

 
 
Πηγή "Πρώτο Θέμα"