Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Με τέτοιον Άρη γουστ-Άρης...


Τέτοιο σενάριο δεν θα το έγραφε ούτε ο πιο φανατικός φίλος του Άρη... Με εμφάνιση που δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κάποιος πότε την πραγματοποίησε για τελευταία φορά, η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ έκανε τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να πράξει ούτε τα αυτονόητα στο χορτάρι του "Κλ. Βικελίδης" και επικράτησε με 3-1, σκορ που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου.
Οι Τσέζαρεκ, Ντίκο και Νέτο πέτυχαν τα γκολ των νικητών που αποθεώθηκαν από τους χιλιάδες οπαδούς τους, ενώ για το "τριφύλλι" είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπουμσόνγκ. Κατώτεροι των περιστάσεων οι πράσινοι, γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα και έμειναν στους 23 βαθμούς, έχοντας όμως και δυο ματς λιγότερα.
Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες...
Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς παρουσίασε την ομάδα του ο Μίχαλ Πρόμπιερζ. Ο Βελλίδης υπερασπίστηκε την εστία του με τους  Μισέλ και Παπαστεριανός στα άκρα ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σανκαρέ και Ντίκο. Στα αμυντικά χαφ οι Τόχα και Φατί με τους Ούμπιντες και Γιαννιώτα στα άκρα ενώ οι Ιάκομπ και Τσέζαρεκ στην επίθεση. 4-4-2 για τον Άρη, που είχε ξεκάθαρα επιθετικούς προσανατολισμούς.
Στην αντίπερα όχθη, ο Καπίνο ήταν και πάλι κάτω από τα δοκάρι,α με τον Βύντρα στο δεξί άκρο και τον Σπυρόπουλο αριστερά. "Δίδυμο" στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σαριέγκι με τον Μπουμσόνγκ, αμυντικά χαφ οι Σιμάο και Κατσουράνης με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και μπροστά οι Κλέιτον και Λέτο.

Ο αγώνας
Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα για τους γηπεδούχους με πρωταγωνιστή τον Ούμπιντες. Στο 2', οι Ιάκομπ και Τσέζαρεκ δεν πρόλαβαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα μετά την σέντρα του, ενώ στο 5' ο Καπίνο απέκρουσε ένα σουτ που έκανε και εν συνεχεία στην νέα σέντρα του ο Τσέζαρεκ και πάλι δεν πρόλαβε, με τον Σπυρόπουλο να απομακρύνει.
Στο 11' ο Τσέζαρεκ νικήθηκε από τον Καπίνο, αλλά ένα λεπτό μετά έκανε το 1-0. Ο Μίτσελ έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο επιθετικός του Αρη με συρτό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του νεαρού γκολκίπερ για το 1-0, σηκώνοντας στο... πόδι το "Κλ. Βικελίδης".
Μετά, οι γηπεδούχοι έδωσαν μέτρα στον Παναθηναϊκό και αυτός ανέβασε την απόδοσή του. Οι Κατσουράνης και Κουίνσι δοκίμασαν την τύχη τους με μακρινά σουτ στο 15' και 16', κάτι που επιδίωξε και ο Λέτο στο 35' χωρίς επιτυχία. Ώσπου ήρθε η ισοφάριση στο 38' με κεφαλιά του Μπουμοσόνγκ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού από τα δεξιά. Όλα ξεκινούσαν από την αρχή...
Το γκολ αυτό, αν και έδειξε να ανεβάζει ψυχολογικά τους παίκτες του Φερέιρα, δεν ήταν αρκετό για να πάνε με την ισοπαλία στα αποδυτήρια και οι παίκτες του Αρη στο 44' εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο το λάθος του Σαριέγκι που δεν έδιωξε σωστά την σέντρα του Φατί και ο ξεχασμένος Ντίκο με σουτ έκανε το 2-1, που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Σούπερ ο Άρης και στην επανάληψη
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Ο νεοεισερχόμενος Νέτο στο 48΄ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ και τον Καπίνο να μένει στήλη άλατος. Πλέον, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους.
Δύο λεπτά αργότερα (50') και με την ψυχολογία στα ύψη ο Ούμπιντες από διαγώνια θέση σούταρε δυνατά και ο Καπίνο απομάκρυνε με γροθιές και με τον Ελληνα πορτιέρο να φωνάζει στους συμπαίκτες του να συνέλθουν.
Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν στην πλειοψηφία την κατοχή τους την μπάλα ωστόσο δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη.
Μάλιστα, θα μπορούσε να γίνει και το 4-1 στο 84', όταν ο Καστίγιο ξεχύθηκε στην επίθεση, θα μπορούσε εύκολα να κάνει το 4-1, αλλά... μπέρδεψε ακόμα και τον εαυτό του και κόπηκε από την πράσινη άμυνα προτού καν σουτάρει.
Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι δεν άλλαξε κάτι και οι "κίτρινοι" πανηγύρισαν μια πολύ μεγάλη και δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν έδειξε το γνώριμο πρόσωπό του.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Αρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μισέλ, Παπαστεριανός (81' Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Τόχα, Φατί, Ούμπιντες, Γιαννώτας (46' Νέτο), Ιάκομπ (61' Καστίγιο), Τσέζαρεκ.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα (71' Πετρόπουλος), Κουίνσι (85' Μαυρίας), Λέτο, Κλέιτον (60' Ρούντολφ).