Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Όλα τα πιθανά σενάρια πρόκρισης


Ο Ολυμπιακός καλείται να επικρατήσει της Άρσεναλ στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, έτσι ώστε αν η Μαρσέιγ δεν καταφέρει να πάρει τη νίκη μέσα στο "Signal Iduna Park", να σημάνει και την πρόκριση των Πειραιωτών στους "16".
Πιο αναλυτικά σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού οι ερυθρόλευκοι προκρίνονται αν δε νικήσει η Μαρσέιγ. Σε περίπτωση νίκης των Γάλλων προκρίνονται αυτοί και ο Ολυμπιακός πάει στο Europa League.
Σε περίπωση ισοπαλίας υπάρχουν πολλοί παράμετροι όπως:
Ι) Εάν παράλληλα κερδίσει και η Μαρσέιν, οι Γάλλοι συνεχίζουν στο Champions League και ο Ολυμπιακός στο Europa League.
II) Εάν λήξει ισόπαλο το άλλο ματς, πάλι οι Γάλλοι συνεχίζουν στο Champions League και οι «ερυθρόλευκοι» στο Europa League.
III) Εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει την Μαρσέιγ, τότε, όλα εξαρτώνται από το εύρος της νίκης των Γερμανών και υπάρχουν και 4 περιπτώσεις γι' αυτά: Αν οι Γερμανοί κερδίσουν με τρία ή τέσσερα γκολ διαφορά, ο Ολυμπιακός περνάει στους «16». Εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει με πέντε γκολ και πάνω, οι Γερμανοί συνεχίζουν στο Champions League και ο Ολυμπιακός στο Europa. Εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει με ένα γκολ διαφορά τους Γάλλους, στο Champions League συνεχίζει η Μαρσέιγ και στο Europa ο Ολυμπιακός.
Και τελευταίο σενάριο: Εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, η πρόκριση του Ολυμπιακού εξαρτάται από το ακριβές αποτέλεσμα. Με 2-0, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Champions League και η Μαρσέιγ στο Europa. β) Εάν το Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ έχει δύο γκολ διαφορά, δηλαδή έρθει 3-1, 4-2, 5-3 κ.ο.κ, η Μαρσέιγ περνάει στο Champions League και ο Ολυμπιακός στο Europa League.
Με λίγα λόγια, στην τριπλή ισοβαθμία, ο Ολυμπιακός περνάει σε τρεις περιπτώσεις. α)Εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει την Μαρσέιγ με 2-0(όχι όμως με 3-1, 4-2 κ.ο.κ), β) Εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει με τρία γκολ διαφορά την Μαρσέιγ και γ) εάν η Ντόρτμουντ κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά την Μαρσέιγ. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League.
Σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού μπορεί να ελπίζει μόνο σε πρόκριση στο Europa League, αν η Ντόρτμουντ δεν κερδίσει. Διότι σε αντίθετη περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» μένουν τέταρτοι.
Τα κριτήρια των ισοβαθμιών όπως ισχύουν στην UEFA είναι:
1. Οι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.
2. Η διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.
3. Η καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων συνολικά στους αγώνες του ομίλου.
4. Η καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων συνολικά στους εκτός έδρας αγώνες του ομίλου
Η βαθμολογία του ομίλου του Ολυμπιακού έχει ως εξής
Αρσεναλ11
Μαρσέιγ7
Ολυμπιακός6
Ντόρτμουντ4
Πηγή "woop"